Snygga designklassiker i nya, praktiska utomhusversioner - se Satellite utomhuspendel och golvlampa från GUBI här!

den 16 augusti 2023
Snygga designklassiker i nya, praktiska utomhusversioner - se Satellite utomhuspendel och golvlampa från GUBI här!
Sedan Satellite-serien såg dagens ljus 1953 har denna speciella lampa varit känd och älskad i designvärlden. Hjärnan bakom denna vackra skapelse är den fransk-ungerske designern Mathieu Matégot, som uppfann en helt ny tillverkningsteknik för att ge lampan den karakteristiska rigitulle-skärmen som pryder alla lampor i Satellite-serien. Rigitulle-tekniken kännetecknas av det perforerade mönstret och den papperstunna strukturen som gör att metallen kan böjas i konstnärliga former, vilket ger den ett fluffigt utseende som påminner om tyll. Den delikata men starka rigitullen i kombination med den karakteristiska långsträckta och runda formen ger därför intrycket av att Satellite-lampan svävar i rymden som en zeppelinare. Designen kompletteras av en asymmetrisk, triangulär ytterskärm som sitter som en hatt ovanpå lampan, så det övergripande resultatet är en skulptural och formorienterad designerlampa med högt estetiskt värde.

Se hela Satellite-serien här

Med de nya tillskotten i Satellite-serien kan den vackra designen även avnjutas i utomhusmiljöer. Lamporna, som inkluderar golv- och pendellampor i flera storlekar och färgvarianter, har alla en IP65-klassning, vilket skyddar dem från effekterna av vind och väder. Detta gör dem idealiska för montering på en täckt terrass eller balkong för njutning under långa sommarkvällar.

Lamporna är också idealiska för utomhusbruk, eftersom det snygga hålmönstret i rigitulle-skärmen gör att ljuset från ljuskällan inuti kan tränga in i ett mjukt sken hela vägen runt lampan. Samtidigt skärmar den av ljuset så att det inte bländar utan skiner mjukt och behagligt mot omgivningen. Med Satellite får du det bästa av två världar - direkt belysning i ett bländfritt sken.

Se alla utomhuslampor från Satellite-serien här