Utomhuslampor – Allt om belysning utomhus

UTOMHUSLAMPOR – ALLT OM BELYSNING UTOMHUS

Utomhuslampor är praktiska och behjälpliga, då de lyser upp vår utomhusmiljö när det behövs och när mörkret faller. Utomhusbelysning finns i alla möjliga varianter, designs och material, det är därför ett brett sortiment att välja från. Här ger vi dig en guide till vad som är populärt bland våra kunder samt vad som är värt att veta kring utomhuslampor.

Utomhusbelysning är både fint och praktiskt att ha, speciellt när vi närmar oss de mörka höst- och vintertimmarna. Alla våra utomhuslampor är av hög kvalitet och har en lång livslängd, vilket är nödvändigt då det handlar om ljus som ska finnas året runt. Det finns möjligheter att få fasadbelysning, huvudingångsbelysning, belysning vid och runt rabatter, belysning längs med infarten, belysning vid uteplatsen och på många andra ställen utomhus.

Hur väljer man rätt utomhusbelysning? Först och främst är det viktigt att ta reda på om det är en fasadlampa, en rabattlampa eller bägge två som behövs. Vi har utomhuslampor i toppkvalitet, som enkelt kan lösa ditt behov av belysning utanför hemmet eller runt om i trädgården.


Utomhuslampor – favoriter till vägg eller rabatt
Hos Lampemesteren har vi många favoriter i vårt sortiment av utomhuslampor, därutöver har våra kunder också deras favoriter. Här har vi valt ut några av de mest populära utomhuslamporna till fasaden, infarten och rabatten. Det finns många olika möjligheter när det kommer till utomhusbelysning.

Fördelen med utomhusbelysning är att den lyser upp mörka hörn, skapar ro och glädje i ditt hem, samt sprider ett välkomnande, behagligt och trevligt ljus.

Cube LED utomhus vägglampa från märket Light-Point är en av våra mest populära lampor när det handlar om utomhusbelysning. Det är en vägglampa som kan hänga fint på hemmets fasad eller längs med staketet. Cube lampserie består utav en serie spännande lampor, som kommer både utan och med inbyggd LED-ljuskälla. Det är dock både praktiskt och energibesparande att välja utomhuslampor med LED-ljuskälla.

Cube lampserie fås i färgerna vit, svart och silver. Du kan dessutom välja om du vill att vägglampan ska lysa nedåt eller både uppåt och nedåt på samma gång. Det är en stilren och fin lampa som uppfyller samtliga krav som finns kring utomhusbelysning.

AJ50 utomhus vägglampa från det danska märket Louis Poulsen är en äkta klassiker inom belysningsdesign. Det är en mycket populär lampa som har en inbyggd LED – ljuskälla, vilket gör den ännu mera praktisk i förhållande till belysning i utomhusmiljö.

Själva armaturhuvudet på AJ utomhuslampa kan vridas 60 grader åt sidorna vilket också gör den till en flexibel utomhuslampa. Denna populära och folkkära utomhus-vägglampa fås i de 3 färgerna svart, grå och vit.

Cube XL Stand utomhuslampa från märket Light-Point är ytterligare en populär utomhuslampa hos våra kunder. Den passar både till att ha som rabattlampa samt att ställa vid infarten eller var du nu tycker den skulle passa in.

Den är elegant och stilren, och finns i färgerna svart, silver och vit. Denna utomhuslampa fås både med en flexibel E27-fattning där du själva kan välja typ av glödlampa eller så finns den med inbyggd LED-ljuskälla som är både energibesparande och mycket populär.

Spot-lampor är mycket populära i trädgården och runt blomsterrabatten, Sub lampserie från märket Light-Point består av spotlights för nedgrävning i rostfritt stål. Det är en mycket praktisk spotlight som ger ett behagligt och bra ljus till din trädgård och till resten av din utomhusomgivning.

Spot-lampan fås i formerna rund och fyrkantig, och har en enkel och stilren design som inte sticker för mycket i ögonen. Denna spot-serie är i LED, vilket passar perfekt för belysning i trädgården.

Belysning utomhus och fördelarna med LED-belysning
LED-ljuskällor är den typ av ljuskälla som fungerar bäst när vi har att göra med utomhusbelysning. Vi har ett brett sortiment av utomhuslampor som har inbyggda LED-ljuskällor. Fördelen med LED är att de är energibesparande och har otroligt lång livslängd, som i genomsnitt ligger på 10-25 år.
Med LED-ljuskällor hålls strömförbrukningen nere samtidigt som man välkomnar folk med ett behagligt och varmt ljus som inte bländar.  

Det är viktigt att tänka på färgtemperaturen när det handlar om val utav utomhusbelysning. Här är LED-glödlampan praktisk, då den både kan fås med varm och kall färgtemperatur. Det är viktigt att titta på Kelvingraden, då det är den som anger vilken färgtemperatur glödlampan har. En Kelvingrad på runt 2600 ger en trevlig belysning. Du kan läsa mer om ljusets färger här.

Fördelarna med LED-ljuskällor
• Energibesparande, det kommer att synas på elräkningen
• Har lång livslängd.
• Ingen start-tid, ljuskällan tänds med detsamma.
• Billiga då man tar i beaktan lampans livslängd.
• LED-ljuskällor tål kyla och vibrationer.
• Är bra att ha på ställen där ljuset ska vara tänt en längre tid.


Denna vackra och unika utomhusvägglampa är praktisk och ideell till utomhusmiljöer. 304 XL Outdoor vägglampa från märket Lampe Gras är en mycket elegant och klassisk utomhuslampa, som ger ett bra ljus till dess omgivning. Lampan använder sig av LED-ljuskälla, då det är den ljuskällan som fungerar bäst till utomhuslivet.

304 XL lampan är gjort i materialet stål vilket passar riktigt bra utomhus. Det finns många olika varianter av utomhuslampor från Lampe Gras, du hittar flera av dem här.

Denna mycket fina fackla har en elegant och vacker design som enkelt passar in i trädgården, infarten eller framför huset. Fakkel från det danska märker Seslef är en enkel lampa som använder sig utav energibesparande LED-ljuskällor. Dessutom kan lampan också användas som en riktig fackla, så det är möjligt att tillföra lampolja i behållaren.

Fakkel är en lampa som fås i tre olika fina färger, svart, galvaniserad och rost. Lampan sänder ut ett vitt och behagligt ljus till dess omgivningar.
Nautiluz Square LED utomhuslampa från märket Lumiere är en mycket modern och vacker rabattlampa, som kommer stå vackert i trädgården och lysa upp dess omgivningar. Lampan finns i färgen antracit och har en enkel och inbjudande design.

Lampan har en inbyggd LED-ljuskälla som håller i många år.
Det är en mycket smart lampa då du endast placerar den i gräset, jorden eller rabatten och där står den fast och lyser fint.

Värt att veta om utomhuslampor
Det finns många olika typer av utomhuslampor och vi har nu gått igenom en del av dem – men det finns flera. Utomhuslampor ger trygghet och trivsel till dess omgivningar, speciellt runt huvudingången, fasaden, infarten samt uteplatsen. Det är ett fint att välkomna folk genom att ha utomhusbelysningen tänd.

Vid val av utomhusbelysning är det viktigt att man tänker på vilka material och vilket ytskikt lampan ska ha. Om ditt hus exempelvis ligger vid Västkusten så är det mycket salt i luften, därför är det viktigt att ha en lampa som klarar sig i just dessa väderförhållanden.

När det kommer till material så finns det många att välja mellan, men galvaniserat är ett material som ofta dyker upp när det handlar om utomhuslampor. Galvaniserade lampor är ofta belagda med zink, vilket hjälper till att motverka rost och att lamporna blir fula med tiden.

Det är alltid viktigt att ha vind och vatten i tankarna när du väljer utomhuslampor – man vill ju gärna att ens lampor håller många år framöver. Därutöver är det viktigt att ta hänsyn till kapslingsklassningen (IP-koden), då lamporna utomhus ska klara regn, slask och annat typ av väder. Läs mer om kapslingsklassningen här.

Eggy serien från märker CPH Lighting är en unik och elegant lampa som är utformad till utomhusbruk. Det är en dekorativ lampa som kan ligga vackert på gräset eller på altanbordet. Lampserien har en organisk form och strålar ut ett varm, diffust och bländfritt ljus.

Det är en funktionell lampa som kan flyttas runt på utefter var du vill ha ljus. Eggy lampserie fås i de 3 storlekarna Ø70, Ø55 och Ø32.

Denna vägglampa är en äkta klassiker och är den lampa som vi ser på många ställen som fasadlampa runt om i Skandinavien. Det är en lampa som klär många fasader med dess enkla och vackra design.

Rørhat vägglampa från märket Light-Point finns i 8 olika färger så det finns gott om varianter att välja mellan.

Det är en tidlös samt elegant lampa som monteras direkt på väggen.

Utöver att det finns det diverse utomhuslampor till fasaden, rabatterna, huvudingången o.s.v. finns det också To Go-lamporna som kan användas utomhus. Dessa lampor är mycket praktiska att ta med ut på uteplatsen och njuta av sensommarkvällarna. Dessutom är de uppladdningsbara vilket betyder att det inte är någon sladd i vägen då ni sitter och myser utomhus. Här är tre exempel på To Go-lampor, från vänster har vi FollowMe från märket Marset, Carrie från märket Menu och till sist har vi Colors LED Sound Jar från märket Colors by Copenhagen.

FollowMe lampan finns i två olika storlekar, det är en praktisk och flexibel bordslampa som du kan ta med dig överallt. Den kan användas på uteplatsen, på stranden, i trädgården på filten eller på ett helt annat ställe. Det är en uppladdningsbar lampa som har ström i upptill 20 timmar vid mys-belysning, om den körs på maximalt ljus så håller batteriet i ca 5 timmar. Det är en LED-lampa som har inbyggd LED-ljuskälla.

Carrie lampan är en liten lampa som du kan ta med dig överallt. Dess enkelhet och stilrena design gör att den lätt passar in i dess omgivning. Det är en flexibel liten lampa med många funktioner. Med denna lampa har man möjlighet att skapa en mysig stämning med bra belysning som håller upp till 5 timmar.

Denna lampa skiljer sig lite åt från de andra två då den också kan spela musik samtidigt som den lyser upp rummet och skapar en trevlig stämning. Colors LED Sound Jar lampan är en praktisk liten lampa som finns i tre olika färger. Du kan ta med dig lampan precis dit du har lust då lampan har ett uppladdningsbart batteri som håller upp till 10 timmar.
Vi har nu gett dig en guide och lite inspiration till utomhuslampor, om du har frågor eller behov av vägledning så är ni välkomna att kontakta vår kundservice.

Alla bilder är från Pinterest