Designlampor till barn och barn rum

Hos Lampemesteren hittar du söta och mysiga lampor till barnrumme, där man inte har kompromissat med varken kvalité eller säkerhet. Våra barn förtjänar det bästa ljuset och det hittar du precis här. Läs min guide, låt dig inspireras och få goda idéer till ditt barn rum.

Ska barnlampor vara med LED?

Om dina barnlampor ska vara med LED eller inte finns det självklart ingen regel om, men jag skulle klarta rekommendera att välja en med LED. LED är nämligen extremt energisparande, så du kan låta ljuset vara tändt hela natten utan att behöva tänka på elräkningen. Glödlampan blir heller inte varm som alla gamla glödlampor, så dina barn kan inte bränna sig på lampan. Utöver att lampan är energisparande så har den också en lång levnadstid - som huvudregel säger man 25 000 timmar. Jag skulle varmt rekommendera LED – inte bara i barnrummet utan i hela huset.

Designlampor i barn rummet – vårt bästa bud

Mitt bästa bud på lampor till barn rummet är de söta från Mr. Maria. Vi har själv Nanuk i pojkrummet och Miffy i flickrummet. Tro mig, det är en hit.

Lamporna från Mr.Maria kan dämpas med en liten rund knapp, som jag personligen tycker är smart då du kan dämpa den så mycket att den nästan är släckt. Båda våra lampor är tända hela natten på den svagaste styrkan, då det är LED så behöver man inte tänka på elförbrukningen.
Nanuk som ses här är en stor och bedårande isbjörn som mäter 41 cm. Den sprider varmt och stämningsfullt ljus om kvällarna, och pyntar fint på dagen när den är släckt. En söt vän som varje barn skulle älska.

Miffy, Nanuk och alla andra söta djur från Mr.Maria är självklart testade och godkända. Som du nog kan se så är Mr. Maria lamporna ett bra val då du inte behöver bekymra dig om varken säkerheten eller din elräkning. Lampan blir heller inte varm så ditt barn kan krama och pussa den så mycket som den vill. Jag lovar att det blir ditt barns bästa vän.

Bilderna är från Instagram @bytved
En annan populär lampa för barn är  Eos från Vita. Fjäderlampan som många kallar den. Den är en fin och fluffig lampa som passar in i på många ställen i hemmet, men speciellt i barn rummet.

Sätt eventuellt en  Color lampa från Philips Hue i den och välj mellan 16 miljoner färger som du kan styra via en app på din smartphone eller tablet.
Eos fås i vit, Brun och Grå, samt i många olika storlekar, du kan också välja till upphäng, bordsstativ, golvstativ eller det nya väggstativet. En annan nyhet är Eos vägglampa som också kan vara en möjlighet till ditt barns rum.


Hitta hela Eos serien från Vita här.

Bilderna är från Pinterest

Om jag ska rekommendera en taklampa så blir det en Being från Philips Hue, en fin och tidlös lampa som har många funktioner. Being har inbyggd LED och kan styras via samma app som till dina färgade glödlampor. Tycker man att det är för tekniskt, även om det är otroligt enkelt så medföljer det en fjärrkontroll med fasta inställningar.
Being taklampa är med White Ambiance, vilket betyder att den ger ett vitt ljus som man kan justera allt efter om man vill ha ett varmt eller kallt ljus. Utöver att man kan justera kelvingraden så kan du också dämpa lampan med din fjärrkontroll. Taklampan ger ett direkt nedåtriktat ljus, men också ut i sidorna. Det gör att ljuset träffar taket för att så bli reflekterat ned och ut i rummet. En smart och fin taklampa.
Jag bliver också nöd till att nämna Light Strips som också är från Philips Hue. Du kan nog höra att jag är ganska begeistrad över Philips Hue, men det är bara så genialt och lätt.

Light Strips kan böjas och formas precis så som du vill ha det, och den blir bara skuren vid märkena så att man kan få den önskade längd, och till sist så sätter du den i kontakten och upprättar en förbindelse till din bridge.

Du kan framhäva olika ställen i rummet och du kan skapa indirekt ljus med effekter som du själv önskar. Det är enormt lätt att installera Hue Light Strips då den har en tejp på baksidan och ska därmed bara sättas fast där du önskar.

Sätt det runt ditt barns säng, skrivbordet eller under byrån. Du kan koda ljuset till att det ska tändas långsamt på morgonen eller till att dämpa det långsamt om kvällen. Du har igen 16 miljoner färger och du kan justera styrkan, få det till att blinka och mycket mer.

Mulighederne er mange – så slip fantasien løs og leg med lyset!

Värt att veta om belysning i barn rummet.

Det finns flera sätt att ha belysning på i barn rummet. Det flesta har en taklampa som är din grundbelysning. Utöver det kan du ha mysbelysning och en nattlampa, och om ditt barn är större så kan man också ha en skrivbordslampa.

Vill du ha en nattlampa monterat på väggen vid ditt barns säng, så se till att du inte har direkt belysning så att barnet blir bländat. Har du ett mindre barn så välj en lampa där ljuskällan är dold bakom en skärm, så att barnet inte kan komma åt glödlampan. Välj gärna en dämpad nattlampa så att du kan styra ljusstyrkan efter behov – det kommer du inte att ångra.
Du kan också välja en golvlampa från tex. Mr. Maria som är beskriven ovan, då det både är en lampa som ditt barn kommer älska men också för att den kan dämpas. Den är LED, den blir inte varm och så är den självklart testad och godkänd.

Grunden till att jag nämner att den är godkänd är för att jag vet att riktigt många köper kopior eller andra söta barnlampor på olika gadgetsidor. Många är dessvärre inte gjort i ett godkänt material dvs. att lampan faktiskt kan vara giftig och det värsta är nog säkerheten. Många av lamporna är inte godkända säkerhetsmässigt, vilket kan orsaka brandfara.

Betala hellre lite extra och få en ordentlig lampa till ditt barn – det är som sagt bara min mening och rekommendation, och en hjälp till er som inte är helt vetande.