Andrea Tosetto

Andrea Tosetto föddes 1959 i Mestre. Efter att ha gått på Konsthögskolan och Konstakademin i Venedig gick han med i Studio Italia Design 1977 vid 18 års ålder. Det var hans far, Angelo Tosetto, som grundade företaget på 1950-talet. Andrea Tosetto tog snabbt över ledningen, vilket var av stor betydelse för företagets utveckling. Han är bland annat mannen bakom den fantastiska Kelly Serie från Studio Italia Design.

Sedan 2013 har Andrea Tosettos son, Massimilano Tosetto, varit en del av Studio Italia Design. Han är således den tredje generationen vid rodret för familjeföretaget som har till uppgift att bevara sitt arv och föra det vidare under det 21: a århundradet.

Studio Italia Design

Med en perfekt balans mellan form och funktion skapar Studio Italia Design eleganta, praktiska och vackra lampor. De kombinerar den grundläggande förståelsen för glasarbeten, metallhantverk och belysning med den senaste tekniken inom belysning. Så även om verken är både innovativa och moderna kan du fortfarande upptäcka produktens karakteristiska egenskaper, såsom tillverkningsmetoder och kvalitetsmaterial.

Det italienska familjeföretaget är fortfarande baserat i Venedig, där de producerar kvalitetslampor som lever upp till den prestigefyllda etiketten "Made In Italy". De har pågående samarbeten med internationella designers som har hjälpt till att skapa unika lampor. Till exempel den populära Nostalgia Pendant, som finns i flera olika former och material.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.