Andrea Tosetto

Född: 4. juni 1959
Verk: Kelly, Stockholm samt Tris, för Studio Italia Design
Utbildning: Konstskolan och Konstakademin i Venedig


Som en förort till Venedig ligger Marcon och några kilometer bort hittar vi ön Murano. År 1950 kunde man nästan dagligen se Angelo Tosetto gå fram och tillbaka - från hans konstnärliga ljuskronaverkstad i Marcon till ön Murano, till att upptäcka hemligheter i de lokala glasbutikerna som behärskade tekniken för munblåst glas. Han blev särskilt slagen av ljuset som kom ut från två enkla material - glas och metall, som blev hans nya material. Angelos önskan att designa kombinerades med hans hemstads traditioner, egenskaper och historia. Det var ren passion och tillhörande det konstnärliga som var början på historien om Studio Italia Design.
Bugia Triple Plafond Vit - Studio Italia
Förväntad på lager om: 14-16 dagar
Visar 22 av 22 produkter

Det italienska familjeföretaget

Andrea Tosetto föddes 1959 i Mestre. Efter att ha gått på Art School och Academy of Fine Arts i Venedig började han 1977 som 18-åring på Studio Italia Design. Det var hans far, Angelo Tosetto, som grundade företaget på 1950-talet. Andrea Tosetto tog snabbt över ledningen, vilket var av stor betydelse för företagets utveckling. Bland annat är han mannen bakom det fantastiska Kelly Serie från Studio Italia Design.

Sedan 2013 har Andrea Tosettos son Massimilano Tosetto varit en del av Studio Italia Design. Han är alltså den tredje generationen som står i spetsen för familjeföretaget, som har till uppgift att bevara dess arv och föra det fram till 2000-talet.

Studio Italia Design


Med en perfekt balans mellan form och funktion skapar Studio Italia Design eleganta, praktiska och vackra lampor. De kombinerar den grundläggande förståelsen för glasarbeten, metallhantverk och belysning med den senaste belysningstekniken. Så även om verken är både innovativa och moderna kan produktens karakteristiska egenskaper, såsom bearbetningsmetoder och kvalitetsmaterial, fortfarande ses.

Det italienska familjeföretaget fortsätter att vara baserat i Venedig och producerar kvalitetslampor som lever upp till den prestigefyllda etiketten "Made In Italy". De samarbetar kontinuerligt med internationella designers som har hjälpt till att skapa unika lampor. Till exempel den populära Nostalgi Taklampan, som finns i flera olika former och material.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.