David Trubridge ltd
Typ
Färg
Material

David Trubridge ltd

David Trubridge Ltd - en oerhört vacker lampa med ett hållbart dna och med ett hav av färgmöjligheter och designs. David är en engelsk designer som faktiskt är utbildad skeppsarkitekt, och det arkitektoniska inslaget ses tydligt i hans design.

David och hans fru sålde allt dom hade i ägo som ganska unga och åkte på jorden runt resa med deras 2 barn. På dessa resor blev David djupt fascinerad av den fina naturen runt omkring i världen. Det är också därifrån hans inspiration kommer, och är det som ses i hans design idag och det gör hans lampor till något helt unikt.

David Trubridges stora passion för hållbarhet genomsyrar all hans design. Ned i minsta detalj är det tänkt på miljön och att man hela tiden ska tänka i nya och bättre material. Lamporna är tillverkade för att kunna hålla hela livet och fortfarande vara fina. Det ska vara en konstant påminnelse om den fina naturen.

Floral Orange Taklampa - David Trubridge
Artikel nummer Floral Taklampe Orange - David Trubridge
Artikel nummer 9421028691192
Förut SEK 3 695,00
SEK 3 141,00
Spara SEK 554,00
Info / Köp
Artikel nummer Coral Taklampe Orange - David Trubridge
Förut SEK 4 395,00
SEK 3 736,00
Spara SEK 659,00
Info / Köp
Artikel nummer Coral Bamboo Pendel - David Trubridge
Förut SEK 4 895,00
SEK 4 161,00
Spara SEK 734,00
Info / Köp
Artikel nummer Floral Taklampe Rød - David Trubridge
Förut SEK 4 395,00
SEK 3 736,00
Spara SEK 659,00
Info / Köp
Floral Gul Taklampa - David Trubridge
Artikel nummer Floral Taklampe Gul - David Trubridge
Artikel nummer Floral Taklampe Aqua - David Trubridge
Floral Vit 1 Sida Taklampa - David Trubridge
Artikel nummer Floral Taklampe Hvit 1 Side - David Trubridge
Artikel nummer Floral Taklampe Hvit 2 Sider - David Trubridge
Förut SEK 5 295,00
SEK 4 501,00
Spara SEK 794,00
Info / Köp
Artikel nummer Floral Taklampe Lime - David Trubridge
Förut SEK 4 395,00
SEK 3 736,00
Spara SEK 659,00
Info / Köp
Floral Bamboo Taklampa - David Trubridge
Artikel nummer Floral Taklampe Bamboo - David Trubridge
Artikel nummer Kina Taklampe Svart - David Trubridge
Förut SEK 6 595,00
SEK 5 805,00
Spara SEK 790,00
Info / Köp
Kina Vit Taklampa 1 Sidat - David Trubridge
Artikel nummer Kina Taklampe Hvit 1 Side - David Trubridge
Kina Röd Taklampa - David Trubridge
Artikel nummer Kina Taklampe Rød - David Trubridge
Artikel nummer Coral Taklampe Svart - David Trubridge
Förut SEK 5 295,00
SEK 4 501,00
Spara SEK 794,00
Info / Köp
Coral Taklampa Lime - David Trubridge
Artikel nummer Coral Taklampe Lime - David Trubridge
Artikel nummer Coral Taklampe Hvit 2 Sider - David Trubridge
Förut SEK 5 295,00
SEK 4 501,00
Spara SEK 794,00
Info / Köp
Artikel nummer Coral Rød Pendel - David Trubridge
Artikel nummer Coral Taklampe Gul - David Trubridge
Förut SEK 4 395,00
SEK 3 736,00
Spara SEK 659,00
Info / Köp
Artikel nummer Coral Taklampe Hvit 1 Side - David Trubridge
Förut SEK 4 395,00
SEK 3 736,00
Spara SEK 659,00
Info / Köp
Artikel nummer Coral Taklampe Aqua - David Trubridge
Förut SEK 4 395,00
SEK 3 736,00
Spara SEK 659,00
Info / Köp

Mer om David Trubridge

Nedanstående är ett utdrag från olika intervjuer från en rad olika designmagasin i Europa och Asien. Det är utvalt och sammansatt så att det på ett elegant sätt understryker och definierar vad producenten (och mannen) David Trubridge står för.


NÄRING
Jag jagar efter att hitta ett sätt där man kan tillföra den kulturella näringen till folks liv utan att använda dyrbara processer och energi. Vi har allt för mycket ”stuff” (saker) i våra hem, vilket i grund och botten inte är mer junkfood för ögonen, designade för att efterlämna oss ännu mer hungriga. Hur kan vi skapa en reell och bestående näring utan att sluta med att ha allt för mycket onödiga och oanvändbara objekt som spiller värdefulla resurser och skadar miljön?! Design som inte kan lösa det här problemet tror jag både är oansvarigt och irrelevant.

MODE
Jag är inte intresserad i tendenser eller mode, då det blott gör dig till en ´follower´. Jag försöker att hitta mitt eget hjärta och ha tillit till att tala utifrån det, med en innerlig integritet och med min egen stämma. Jag gillar inte den nuvarande tendensen inom design som söker originalitet i det kloka, humoristiska och ironiska – såna påhitt och ordvitsar skrattar åt en gång, men man glömmer dem lika fort. Jag kan inte alltid vara på mode, men jag tror på att i det långa loppet vill integritet, originalitet och konsekvens vara viktiga och vinnande faktorer, för varje konstnär är unik. Jag önskar inte att lägga namn till vad som svarar till en

Jeg ønsker ikke at lægge navn til hvad der svarer til en overfladisk popsang, da de jo kan være nok så meget det største hit i dag, men er væk i glemslens tåger i morgen. Det er min drøm at skabe noget der som Bachs musik, ikke bare huskes, men som den dag i dag stadig kan inspirere, selv hundreder af år senere.

DESIGNPROCESSEN
Jeg designer ikke for at opfylde en simpel praktisk funktion. Jeg designer for at kommunikere, for at fortælle en historie, for at formidle hvad jeg finder i bjergene og ørkenen, og hvad det vil sige at være menneske. Som kunstner udvikler jeg former og skaber et ordforråd ud fra hvad jeg ser og føler omkring mig. Dette er mit personlige sprog, som jeg benytter til at fortælle min historie. Som designer kan jeg så bruge formerne og det skabte ordforråd i mine designs. Hvis ikke jeg som person var så dybt involveret og forankret i de indledende dele af skabelsesprocessen, ville mit virke ikke udvikle sig og jeg ville ende med kun at omplacere og ændre streger og tanker udtænkt af andre før mig, og hvad er pointen i det?
Jeg benytter den viden mit håndværk giver mig til at skabe et design. Kunst, kunsthåndværk og design er alle lige vigtige dele af hele den kreative proces.

DÄRFÖR BEHÖVER VI KONST
Jeg tror på at vi har behov for store kunstværker, da de er med til at definere hvad det vil sige at være menneske. Kunst er meget vigtig, da den hele tiden stiller spørgsmålstegn ved og skubber til vores grænser for forståelse og oplevelse. Det er kunsten at finde kanten, som skaber den friktion, der holder livsgnisten tændt. Uden kunstens konstante bevægelse vi er statiske og livløse. Kunstnere er de genetiske mutationer der er afgørende for den fortsatte filosofiske og mentale udvikling af mennesket. De fleste vil uddø og blive glemt, men hvis vi ikke er der til at opmuntre dem alle, vil vi gå glip af de få geniale

Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundförfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen