Lampor till badrummet, läs guiden och välj rätt

Badrummet är i dag en plats i hemmet som vi tillbringar allt mer och mer tid i och det är därför nödvändigt att ha rätt belysning i förhållande till ens behov.

Det är kul att tänka kreativt, när det kommer till belysning i badrummet, men det är samtidigt viktigt att komma ihåg att belysningen ska vara praktisk. Därför är det viktigt att kolla lampans densitet (IP kod) när det kommer till badrummets belysning. Läs mer om densitet i badrummet här.

Ljuset i badrummet har en stor betydelse, vilket i sin tur gör det viktigt att välja den belysningen som ger den riktiga färgäktheten. Det är en fördel att ha flera lampor inne i badrummet, för att undgå skuggor och för att ge den bästa möjliga belysningen.

Det finns ett hav av möjligheter när det kommer till belysning till badrummet, så vad ska man väga in? Här ger vi dig en guide och lite inspiration till hur man kan välja rätt ljus och belysning till just ditt badrum.

Få inspiration och tips här till ny belysning till ditt badrum.

Lampor till badrummet med LED

Det är en klar fördel att använda LED-belysning till badrummet, då det ger ett naturligt ljus. Det är viktigt att undersöka vad för slags färgtemperatur man vill ha i LED-lampan, då färgtemperaturen i en LED kan vara kall, varm eller någonstans där i mellan.

LED är i dag den föredragna ljuskällan att ha i badrummet, på grund av att det är en ljuskälla som ger kvalitetsbelysning och mer volym. En varm och behaglig färgtemperatur gör således att ens hud framstår naturligt i spegeln, vilket i sin tur är praktiskt när man ska raka sig och när man står och ska lägga sin make-up i badrummet. En liten nackdel med LED är att de kan vara lite dyra, men i gengäld är de billiga i bruk har en lång hållbarhet på 10-25 år.

Vi har ett brett utval av lampor till badrummet med LED, här kommer lite förslag på hur dessa lampor kan passa i ett badrum och hur det kan se ut.
Här kan man se en klassisk belysning i badrummet, där det över badkaret hänger Mood 2 vägglampa från Light-Point, som både sprider ljuset uppåt och nedåt. Det är en elegant och enkel LED badrumslampa, som ger ett behagligt och diffust ljus. Mood 2 vägglampan kan utnyttjas i badrummet och densitetgrad – IP20.

Över spegeln är det två inbyggda spotlampor, här har vi hos Lampemesteren flera olika valmöjligheter när det kommer till spotbelysning. Vi har bland annat Logic serien från märket Light-Point som kommer i olika former. Det är en enkel soft spotlampa, som är väldigt diskret. Utöver det har spoten en flexibel ljuslösning, vilken gör att tiltas 28 grader, samt vridas.

Vi har också Easy Kap, som är en inbyggt spot, som är riktigt snygg och diskret. Det är en lampa som ger ett väldigt bra ljus och som absolut kan användas i badrummet. Easy Kap takspot är från märket Flos.
LED spot är ett säkert val när det kommer till belysning i badrummet.
Ett riktigt smart sätt att få belysning till badrummet är att använda sig av Philips Hue Lightstrips. Det är en enkel och smart lösning för att ge bra belysning. Lightstrips monteras med tejp, som sitter på baksidan, var på man endast placerar dem på önskat ställe i badrummet. Philips Hue är ett nytt sätt att tänka belysning på, Lighstripsen har 16 olika färger, så det finns massor av möjligheter i förhållande till varm och kall belysning.

Philips Hue Lightstrips har en säker LED-teknologi och en densitetsgrad på IP20.
Här kan man se ett exempel på hur man kan utnyttja de smarta Lighstripsen från Philips Hue. Det ger både en enkel och snygg look till ditt badrum. De kan både sitta i taket och runt spegeln, eller andra ställen i badrummet där du själv tycker att de passar in.

Klassiker till badrummet, de berömda Cube lamporna från Fabbian

Den väldigt populära Cube lampan från Fabbian finns som taklampa och vägglampa. Det är en lampa som passar helt perfekt till badrummet och ses allt mer och mer i badrum runt om i Skandinavien.
Cube taklampa ger detta badrummet en riktigt bra belysning uppifrån, samtidigt som det är en stilren och enkel lampa. Det är en taklampa som ger ett fantastiskt ljus, oavsett omgivningen. Cube har en serie av lampor som har blivit en självklar designklassiker i de skandinaviska hemmen.

Det är verkligen en kvalitetslampa som kommer i 5 oliak färgvarianter. Cube lampseriens fyrkantiga och stilrena design är av hög kvalitet samtidigt som att den har en tidlös look som passar in i de flesta hem. Det är en lampa som kan utnyttjas på många olika ställen i hemmet och fylla behovet i förhållande till belysning.


Lampor till spegeln – klassisk, modern eller otraditionellt?

Belysning vid sidan av eller i spegeln i badrummet är bland det viktigaste bland badrumsbelysning. När det kommer till den sortens ljus finns det många olika möjligheter, det är viktigt att påpeka att det är den fördel om lampan är placerad i huvudhöjd för att undgå skuggor.

Man kan allt mer se att vi tar in de lite mer otraditionella och moderna lamporna in i badrummet. Dock kan man se att vi har också fortfarande har de mer klassiska lamporna, såsom de inbyggda spotlamporna, vägglamporna, ljushyllor och speglar med inbyggt ljus.

Det finns många möjligheter i förhållande till lampor till spegeln i badrummet – och vi har ett stort utbud här hos Lampemesteren, här ger vi dig lite inspiration och ett par förslag till hur belysningen i badrummet kan se ut.
Romeo Babe W vägglampa har en elegant transparent glasskärm. Det är en liten lampa som samtidigt är otroligt effektiv. Lampan är väldigt intressant och utsmyckar ditt badrum.

Romeo Babe W från märker Flos är en riktig klassiker när det kommer till belysning i badrummet. Det är en lampa som ger ett bländningsfritt ljus, vilket i sin tur lämpar sig till badrummet.

Det är en otroligt snygg vägglampa som är väldigt praktisk med sin kvalitetsbelysning, samt dess spegelreflektion i lampskärmen.
Lampe Gras är ett otroligt populärt märke, och vi börjar se serien på flera olika kreativa och nya ställen i hemmet.

Lampe Gras serien fås i många olika färgvarianter, och som golvlampa, vägglampa, pendel och bordslampa – det finns därför många möjligheter i denna serien. 304L40 från Lampe Gras är en designikon, som har en enkel, robust och ergonomisk design. Det är en praktiskt men samtdidigt väldigt snygg och stilren lampa, som passar både in i det minimalistiska hemmet, men också i det mer påkostade.

Lampe Gras lampserie är otroligt praktisk i förhållande till badrummet, då den kommer i flera olika varianter som både är flexibla och funktionella. Som man kan se på bilden har denna modell en rörlig led, som gör att de kan vridas dit behovet är.
En annan populär badrumslampa är E27 från Muuto. Det är en glädlampa som har en enkel och fin design. Det är en mängd möjligheter med E27 pendel som fås i 13 olika färger. Det är möjligt att hänga denna skandinaviska stilrena pendeln själv, i par eller i en klunga med flera stycken samlade.

Det är en unik lampa som är producerad i silikon. Vid köp av denna lampa till badrummet ska man komma ihåg reglerna i förhållande till densitet.

E27 är en pendel som är unik och kreativ – det är en lampa som man börjar se mer och mer av i badrummet. Dess enkla design gör att den är enkel att integrera i inredningen.
Ännu en mycket populär lampa är Glo Ball från Flos. Här ses den som en vägglampa. Det är en väldigt fin och simpel lampa, som har en organisk form som passar bra in i öppna miljöer, därför lämpar den sig bra till badrummet.

Om man är mer till den minimalistiska och stilrena miljön, så lämpar sig Glo Ball väldigt bra till just det. Utöver det kan denna lampan monteras direkt på spegeln, men det finns också en annan modell i serien som kan monteras op väggen och i taket.
En äkta klassiker till badrummet är AJ vägglampa från Louis Poulsen. Det är en designlampa som har en markant design och historia, och blir allt mer populär med tiden. AJ är en modern klassiker där huvudet kan vinklas, samt vridas 60 grader åt sidorna. Det är en helt unik lampa som har en minimalistisk och igenkännbar design

AJ lampserien är designas av Arne Jacobsen under 1960-talet. Det är en lampa som bryter igenom och den fås i 10 olika snygga färger – där AJ i svart är den stora bästsäljaren.


Se eventuellt lampor till badrummet här

Kom ihåg att det är viktigt att ha IP-märknigen i åtanke när man väljer belysning till badrummet. Det är viktigt då badrummet är ett våtrum, så läs igenom reglerna innan köp eller så är du välkommen till att kontakta vår kundservice.