UMAGE ett danskt varumärke med fokus på miljönVi har satsat stort på UMAGE som varumärke tillsammans med CCD Søren Ravn Christensen, och har frågat dem mycket om deras idéer, deras intresse för miljön och mycket mer. Dyk ner i ett spännande universum med oss och UMAGE och lär dig ännu mer om vad varumärket är vad de står för.


Hitta alla lampor från UMAGE här


Ett nytt varumärke ser ljuset

Redan 2008 började historien kring UMAGE – målet var att skapa ett hållbart koncept med flexibel kvalitetsdesign.

Företaget startades av Jacob Nannestad Hansen och Søren Ravn Christensen. Tillsammans såg de en lucka på marknaden och behovet av kvalitetsbelysning till ett överkomligt pris. Det var också viktigt att idealet gav en bra upplevelse – både för butiksägaren men också hela vägen till kunden.


Idéerna uppstår
Att idén kom från lampor var kanske inte heller helt avlägset, när Sørens far designade lampor redan på 1970-talet. Inspirationen till design kommer främst för naturen, men också från andra yrken som arkitektur och mode, där det finns inspiration för material och former.

En ny idé kommer från de behov och trender som de ser på marknaden, men det är alltid viktigt för UMAGE att nya mönster täcker ett behov. Processen för en ny design börjar med att definiera målgruppens behov och med idéer om hur UMAGE kan lösa det. Det är viktigt att inte bara en ny produkt tillverkas, den måste alltid uppfylla och täcka ett behov.
<font size="+3" style="font-weight:100;">Fjäderlampan från UMAGE</font>

Fjäderlampan från UMAGE

Eos är så mycket en lampa som har satt UMAGE på världskartan, och dess flytande och romantiska uttryck gör det också till något unikt och speciellt. Eos är gjord av gåsfjädrar, ett annat och livfullt material – och designen kom nog lite som en tillfällighet.

– Tanken var att hitta ett nytt förhållningssätt till lampor som skulle rymma det danska uttrycket "hygge". Uttrycket ska vara mjukt och livfullt – något du bara måste röra vid när du ser det. Till ett annat projekt behövdes lite fjädrar, men de kunde endast köpas kilovis, så jag frågade om jag kunde låna lite – och det gav upphov till idén till EOS, UMAGE:s populära fjäderlampa.
- Søren Ravn Christensen

Se alla vackra modeller av EOS-lamporna här


<font size="+3" style="font-weight:100;">Ett miljömedvetet företag</font>

Ett miljömedvetet företag

UMAGE är stolta över att vara miljömedvetna i många av sina tankesätt, men de går inte till ytterligheter – det borde vara vettigt. Därför är deras produkter i de allra flesta fall plattförpackade. Det innebär att de behöver mindre förpackningar/emballage, de kan minska lagringskostnaderna för både sig själva och sina kunder och viktigast av allt att de kan spara på transportkostnaderna och därmed värna om miljön.

Men också när det gäller att välja leverantörer och material spenderas tid på att hitta precis rätt, oavsett om det är en ny leverantör eller ett nytt material. Det är viktigt att miljövänliga material och tillverkningsmetoder kan dokumenteras. Därför återvinns alla deras textilier till 100 procent och 2022 är målet att allt ska vara återvinningsbart.

Deras vackra förpackningar kan också återanvändas som fina förvaringslådor, och i slutet av 2021 är målet att alla deras förpackningar ska vara återvinningsbara.

UMAGE gör mer än så! Varje gång de säljer en möbel eller en lampa i trä planterar företaget ett träd. Så när du köper en trälampa vet du att ett nytt träd planteras för att ta väl hand om vår jord.


Du hittar många vackra trälampor från UMAGE här


Det miljömedvetna uttrycks också i UMAGE:s budskap till dig som drömmer om en vacker lampa från UMAGE; ”Du sparar inte bara på miljöns fotavtryck, du köper också en berättelse och tidlös design som du kommer att älska och använda i många år”