Philips Hue - Läs guiden och bli klar till en helt ny värld med ljus!PHILIPS HUE - GUIDEN

Philips Hue sortimentet ger ett helt nytt sätt att använda belysningen i hemmet på. Kodning för lysstyrning som förr krävde dyra elinstallationer i huset löses nu med HUE glödlampor, en bridge och Philips Hue appen. Philips Hue produkter är reellt ett helt nytt sätt att tänka belysning på – belysningen kan nu användas till att skapa välmående i vardagen Du kan koda den till att väcka dig, ge dig bra arbetsljus, ge dig förnyad energi och tända ljuset i hela huset när du närmar dig, eller släcka ljuset när du kör hemifrån.

Det låter invecklat men det skal poängteras att det är de verkligen inte. För att komma igång med din nya Philips Hue har jag gjort en guide med produktförklaring, viktigt vetande och hjälp till uppsättning. Guiden kan kanske hjälpa dig på vägen att välja vilka produkter som passar bäst i ditt hem, då urvalet är stort. Men du får en också en större kunskap till en helt ny värld med ljus.Hur fungerar Philips Hue?

Philips Hue är det nyaste inom belysning. Det finns nästan inga gränser för vad dem här glödlamporna kan sättas samman med, och vilken stämning de kan sprida omkring sig i de rum som de placeras i. Så som några går upp i datorer, heminredning och små saker, så är Philips Hue en ny form av hobby. Här kan du synkronisera ljuset med din tv och musik så att ljuset passar till ljudet. Du kan välja mellan 16 miljoner färger och tillkoppla upp till 50 Hue enheter till ett startset. Hue produkterna är lätta att använda och det är lätt att utvidga utan längre installationer. Du kan sätta lamporna så att dem är släckta när du åker hemifrån, och tända igen när du är några få meter från huset. Du kan dämpa och ha flera färger igång samtidigt. Du kan mixa både Hue white och Hue color, och styra dem med din smartphone. Du kan leka med färgtoner och skapa det perfekta stämningsljuset, då dem i förvägen passar dina lampor eftersom det bara är glödlampan som ska bytas ut.


Kom igång - upsättningsguide till din nya Philips Hue

Hjärnan till ditt Philips Hue system är bridgen. Du kopplar på den på ditt Wifi, vilket beskrivs in i minsta detalj i det medföljande pappret i asken. Det är väldigt enkelt! När du har installerat din bridge så downloader du Philips Hue app’en om du vill använda den. Du är nu klar till att koda dina lampor så att dem kan lysa precis som du vill ha det.

App'en guider dig steg för steg igenom upsättningen – jag var själv överraskad över hur lätt det var, och det tar ingen tid.

Philips Hue bridge er kompatibel med Apple Homekit teknologin, och därmed kan du och be Siri om att tända, släcka och dämpa ditt ljus.

Vill du inte använda din smartphone eller tablet till att tända och dämpa ditt ljus, så kan man köpa en fjärrkontroll som gör det enkelt för dig. Philips Hue dimmer switch kan monteras lätt på vägen, antingen med skruvar eller med dubbelhäftande tejo. Du kan ta av själva kontakten då den är magnetisk, och ta den med runt i huset.

Kontakten är batteridriven och det är därför inte nödvändigt med någon form av installation – det är så smart!
<hr><font size="+2">Philips Hue Bluetooth</font>


Philips Hue Bluetooth

Philips Hue började år 2020 att tillföra Bluetooth till deras lampor och ljuskällor. Orsaken är simpel; De önskar att tillgodose de användarna som tycker att Philips Hue kan vara besvärligt eller förvirrande. Tack vare Bluetooth, är det väldigt simpelt och därmed enklare för användaren att komma igång med Philips Hue.

Med Bluetooth har du möjlighet att ansluta lampor och ljuskällor direkt, och därmed undviker du en Philips Hue Bridge. Du hämtar endast Philips Hue Bluetooth Appen till din smartphone, aktiverar Bluetooth och så är du i gång.

Även om Hue-produkterna har inbyggd Bluetooth, kan de fortfarande användas ihop med en Hue Bridge. Har du redan en bro så gör Bluetooth inte så stor skillnad för dig och ditt system.

Vem passar Bluetooth Hue till?


Bluetooth Hue är för dig som är ny kund och som gärna vill igång snabbt och inte är intresseras av en stor installation. Man kan lätt börja med att köpa några ljuskällor och prova dem i lampor som man redan har i hemmet.


Det kan vara en fördel att använda Bluetooth i barnrummet, där barnen kan få direkt tillgång till ljuskällan från deras smartphone eller tablet. Därmed behöver de inte vara anslutna till husets övriga Hue system och har därför endast kontroll över ljuset på deras egna rum.

Det kan också vara den äldre generationen som har kontroll över en smartphone, men som inte behöver den fullständiga Hue-installationen. Bluetoothfunktionen kräver inte att du har en wifi-uppkoppling i hemmet – du ska endast vara inom Bluetooth-räckvidden på ca 12 meter och kan dessutom kontrollera upp till 10 enheter på en gång (Med den fulla installationen kan du ansluta 50 enheter till ditt system).


Philips Hue startpaket – Vad är ett startkit?

Vid köp av en Philips Hue Starterkit White Ambiance får du 2 st. E27 glödlampor, som har alla Hues kända effekter, en dämpare som kan användas inne i huset samt en bridge som är den enhet som tillkopplas till ditt wifi så att du kan kommunicera mellan smart enheten och lamporna. Startkittet kan också köpas utan dämpare om man föredrar att bara använda sin smartphone.
Philips Hue startkit Color Ambiance, är egentligen maken till White Ambiance startkit, här får du en extra E 27 glödlampa med istället för en dämpare. Color kittet har hela 16 miljoner olika färger som du kan välja mellan, och använda på kors och tvärs.

Du kan också få Hue produkterna med en GU10 fattning. Philips Hue Color GU10 startrkit innehåller 3 st GU10 lampor color och en bridge. GU10 lamporna kan fås i det som heter Ambiance, som är alla typer av vita färger. Allt från en fin varm vit som mysbelysning, till en kallare ton i arbetsrummet – du har allt i en glödlampa!
<hr><font size="+2">Vad är Philips Hue LightStrips?</font>


Vad är Philips Hue LightStrips?

Philips Hue LightStrips är en lång LED stripa som du kan leka med runt omkring i hela huset. Använd Lightstrips under möbler, i trappan, i glasskåpet, på barnens rum – you name it.

Du kan framhäva olika ställen i rummet och skapa indirekt ljus med effekter som du själv önskar. Det är enormt lätt att installera, då de har en tejp på baksidan. Så du ska enbart sätta fast den där du önskar. Den kan böjas precis som du vill ha det och beskäras vid märkena så att man får den önskade längd. Till sist tillsluter du den till kontakten och upprättar en förbindelse till din bridge, och sen kan du leka fritt.