Christian Dell
Typ
Färg
Material
Brand

Christian Dell

Född: 1893 - Död: 1974
Kända verk: Kaiser Idell-lamporna
Utbildning: Silversmed

Bakgrund
Christian Dell var en tysk designer men en intressant bakgrund som silversmed, vilket hjälper till att förklara den grad av finesser och detaljer som kan finnas i hans verk. Han arbetade som ordförande på Bauhaus’ metallverkstad i Weimar från 1922-1925. Där blev Dell hjärnan bakom en väldigt innovativ och banbrytande typ av design.  
Bauhausstilen var helt i en klass för sig under 20:e århundradets kulturhistoria som omfattar arkitektur, design, konst och nya medier. Bauhaus var en av de första högskolor inom design och gjorde så att dåtidens mest framgångsrika arkitekter och konstnärer fördes samman.

Efter tiden på metallverkstaden 1926 började Dell med att designa olika ljuskällor, ofta för lampfabriken Gebr. Kaiser & Co. Bordlampmodellen 6631 Luxus blev för första gången år 1936 vist i en katalog som kom ut det året. Denna lampa blev väldigt snabbt den mest populära och ledande modellen i KAISER idell™-serien och som fortfarande idag står som en symbol för den tyska designen med dess eleganta design och utsökta materialval samt precisionsteknik.
För den nyfikne kan det nämnas att den första delen av namnet ”Kaiser” hänvisar till den ursprungliga tillverkaren av lampan KAISER & Co medan ”idell” refererar till idén och Dell som designerns efternamn.

Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundförfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen