Strömskena

Här hittar du strömskenor för takmontering. Placera skenan precis där du behöver belysning som snabbt och enkelt kan flyttas efter behov. Placera din taklampa ovanför matbordet i en skena så att du enkelt kan justera lampans position om bordet behöver förlängas. En skena med spotlights är en bra lösning om du vill belysa bilder eller konst – till exempel Antidark Designline Tube Kit, som levereras med tre respektive fyra spotlights. Hela Antidark Designline-serien kan användas till både takpendlar och spotlights, och finns i både svart och vitt.
Visar 24 av 24 produkter

Ljusskena


Om du letar efter en flexibel lösning för dina taklampor och spotlights är ljusskenor det rätta valet. På Lampemesteren har vi ett brett utbud av spårvägar och reservdelar som passar dina behov – du kan hitta en LED-ljusskena, takljusskena, skenor i olika färger och längder från märken som ANTIDARK, Halotech och Bankamp. Ljusskenor är ett enormt praktiskt och flexibelt verktyg att använda för din belysning och särskilt över matbordet, i hallen eller över garderoben. Här kan du bestämma var dina lampor ska placeras och fritt fördela dem över skenan, och därmed också vart ljuset ska riktas mot beroende på dina behov, vilket du naturligtvis kan ändra kontinuerligt. Med en spårväg har du också möjlighet att sätta din egen prägel på din lampa, och sätta ihop de spottar eller taklampor som passar in i din inredning och dina belysningsbehov. Det kan också hjälpa till att ge ditt hem mer av en fördel och en atmosfär som gör att ditt hem känns helt annorlunda.

Välja ljusskena


Om du är osäker på vilken längd och fasad din ljusskena ska ha, kan du först och främst tänka på var du ska placera lamporna. Om det är i ditt företag kan en 3-fas skena ge dig flera fördelar, eftersom du kan använda fler watt såväl som tändningar, medan en 1-fas skena är mer lämplig för ditt privata hem, eftersom den vanligtvis är lite mindre, oftast har en trevligare och enklare design och bara har en enda strömförande ledning. Med en 1-fas skena har du bara möjlighet att justera lamporna samtidigt, medan du kan slå på, av och dimma respektive lampor separat med en 3-fas skena. Oavsett vilken skena du väljer är du garanterad en mångsidig form av belysning.

Därefter kan du börja tänka på var du saknar belysningen i ditt hem eller i ditt företag. Till exempel, om det hamnar ovanför matbordet, spelar skenans längd naturligtvis en viktig roll – till exempel om du har 3-4 lampor måste du bedöma hur nära de ska sitta varandra och hur stor omkrets de har och sedan beräkna vilken längd du behöver. Samma överväganden gäller även om du behöver en allmän rumsbelysning, där det är viktigt att lamporna i fråga kan nå alla hörn av rummet. Så när du väljer din skena är det i allmänhet viktigt att ta hänsyn till användningen, rummet och typen av lampor så att du kan få rätt skena.

Ljusskena till Taklampa


Du har som sagt många alternativ med ljusskenor, och om du behöver belysning över ditt långa eller korta matbord kan en ljusskena med takpendlar vara det optimala valet. Här kan du fördela dina lampor längs bordet, och justera dem efter behov så att det når över hela matbordet – och om du skulle förlänga bordet kan du lossa och flytta lamporna längre till ena sidan av spårvägen med ett enda varv på lampadaptern. Beroende på vilken lampa du väljer till lampan kan ett eller flera lampor förstärka den mysiga och avslappnade stämning som uppstår när man samlas runt bordet med familj och vänner.

Ljusskena med spots


Om du behöver en mer fokuserad och direkt belysning kan en ljusskena med spottar vara precis den lösning du behöver. Här kan du rikta de enskilda lamporna i samma skena i olika riktningar beroende på dina behov, och du kan också enkelt ändra positionen på lamporna så att de antingen sitter närmare varandra eller längre ifrån varandra.

Om dina gäster har svårt att se detaljerna i en målning som pryder ditt galleri, eller om du inte kan se vilka kläder du väljer på morgonen, kan ljusskenan ge dig en bättre överblick. Här kan du med fördel använda spotlights i din skena, för att få en fokuserad belysning som du enkelt kan vända och vrida i olika riktningar och vinklar beroende på dina förändrade behov. Om du däremot vill ha en mer allmän rumsbelysning kan du också enkelt använda spotlights i din skena, och placera dem i olika riktningar så att ljuset når alla hörn.

LED Ljusskena


Som nämnts kan spotlights i din ljusskena bidra till den allmänna rumsbelysningen, men du kan också alternativt välja en LED-ljusskena, som med sin enkla design och installation kan monteras i taket eller på väggen och sprida ett jämnt och konstant ljus i hela rummet. Du kan bland annat montera din LED-ljusskena som kantbelysning på ett trappsteg, i hallen eller under överskåpen i ditt kök. En LED-ljusskena är också en energibesparande ljuskälla, utan att kompromissa med ljusstyrkan.

Strömskena till lampor


En strömskena är en flexibel och bra lösning för dina pendel- och spotlampor, eftersom du kan placera dem i olika formationer och positioner efter dina behov och humör. Här är en strömskena ovanför matbordet en otroligt bra lösning, då man kan sprida ut sitt ljus lite mer, både när bordet är som vanligt och när man skulle behöva förlänga bordet vid fler gäster. Här kan du till exempel välja en strömskena på 3 meter, så du har gott om plats att sprida ut dina ljuskällor, så du får en bra och jämn rumsbelysning så att de alla kan se varandra och sin mat - men du kan också dra nytta av denna skena för taket vid din garderob. En skena för lampor säkerställer att du inte behöver fastna på bara en plats för dina taklampor och spotlights, eftersom du kontinuerligt kan ändra deras position och ljusriktning beroende på vad som behöver belysas.  Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.