Lampor till ditt sovrum – Välj rätt!

Rätt val av sovrumslampa kan göra stor skillnad, men det kan vara svårt att hitta rätt. Sovrummets belysning ska vara behaglig, avslappnad och mysig, men du har också behov av en ordentlig grundbelysning. Det är viktigt att du väljer sovrumslampor utefter dina behov.

Läs här och få bra tips och idéer för belysning i ditt sovrum.  

De bästa läse- vägglamporna till ditt sovrum

De bästa läse- vägglamporna till ditt sovrum

En mycket populär läslampa till sovrummet är AJ från Louis Poulsen. AJ-serien är designad av Arne Jacobsen år 1960 och är utan tvivel en äkta designklassiker. Både AJ Bord och AJ Vägg är mycket populära och det kan vi hos våra trevliga kunder.

Här har man valt AJ Vägg i svart till sovrummet, vilket är mycket snyggt då den bryter av från den vita väggen. Om du gillar färger så kan du nu välja mellan 10 olika, där speciellt Grafitgrå, Ljusgrå, Nattblå och Aubergine är otroligt populära. Det råder ingen tvekan om att AJ i svart är vårt bästsäljare.

Bilden är från vår Instagram-kund @camillasundahl
En annan Instagram-kund har också valt AJ Vägg i sitt sovrum och här kan man tydligt se hur mycket man kan ändra ett uttryck genom att måla, antingen en enkel vägg eller som här där man har målat en yta som ramar in sängen. Om du gillar färger så måla en vägg i en snygg färg och välj sedan svarta eller vita lampor, eller tvärtom – en lugn vägg samt färgrika lampor. En tredje lösning som också är snygg är, ton på ton. Välj exempelvis en mörkgrå vägg och använda ljusgråa lampor eller en blå vägg med mörkgråa lampor. Se bara till så att färgerna inte går i samma ton/samma färg för då försvinner effekten.

Bilden är från ännu en Instagram-kund @valdealma
Aj är det självklara valet som läslampa, då den kan lutas och vridas 60 grader åt sidorna. Vilket ger dig både en funktionell och klassisk designlampa till ditt sovrum.

Använd också AJ Bord vid sängen, det funkar ypperligt. Det är också enklare så du slipper monteringsdelen och bordslampor kan du alltid använda på andra ställen i ditt hem.

Vill du se hur ljuset blir så kolla våra Facebook-video med inspiration till sovrummet, där du bl.a. kan se AJ Bord, Lampen Gras, Milk, Caravaggio Read, Bollard och Tolomeo

Se videon här.

Bilden är lånad från vår Instagram-kund @josefinefrees
En annan populär sovrumslampa är Tolomeo. Artemides Tolomeo Bordlampa är från 1987 och är en av världens mest populära bordslampor och är företrädare inom design, ljusutbyte, bekvämlighet och estetik.  

En av anledningarna till Tolomeos popularitet är flexibiliteten i den fullt justerbara kroppen. Det ger total kontroll över ljuset och den passar därför perfekt till ett sovrum, då du kan flytta ljusets riktning utefter behov. Har du en elevationssäng så passar Tolomeo bra p.g.a. armens längd.
Här är Tolomeo Vägglampa i svart, och igen så är det tydligt att se att lampan är otroligt flexibel och användbar. Den har en snygg design, den är funktionell och ger ett bra läs-ljus.

Använda den som bordslampa eller montera den på väggen. Den fås både med fot och beslag samt finns i flera färger och storlekar. I Tolomeo-serien hittar du enkelt en lampa som passar just dina behov.  

Hitta Tolomeo-serien här.
Lampan Gras är ännu en populär lampa till sovrummet. Serien fås i otaliga varianter, om du föredrar golv-, vägg-, tak- eller bordslampor, stativ eller beslag så har Lampan Gras det du söker. Urvalet av färger är också stort, så det finns många möjligheter och det är också därför Lampan Gras är otroligt eftertraktad.

Lampan Gras är en ikon för 1920-talet, år 1922 designade Bernard-Albin GRAS en rad lampor som var tänkt att användas till kontor och industri. GRAS-lampan, som den senare blev kallad var totalt unik med sin enkla, robusta men ändå mycket ergonomiska design.
Den grundläggande formen är varken med skruvar eller svetsade fogar, som bidrar till att skapa lampans unika design. Dess långa arm och kropp gör lampan särskilt funktionell och flexibel, lampans användningsmöjligheter är många och vi ser att den används i alla rum, utav samma orsak.

Idag har La Lampa GRAS-lampan blivit ett efterfrågat samlarobjekt i hela världen, speciellt i Frankrike, USA samt Japan. Bernard- Albin Gras talangfulla och visionära design har visat sig vara tidlös.

Hitta Lampa Gras-lamporna här.

Taklampa till sovrummet, vilken ska du välja?

Vi har ett brett urval av taklampor till ditt sovrum, men vilken ska du välja? Jag vill komma med några förslag och den första är Hope från Luceplan. Om det gärna får vara romantiskt är Hope det rätta valet till taklampa i sovrummet, så ljuset multipliceras och det skapas en behaglig, glittrande och lugn stämning, överströdd med tusentals ljus som liknar diamanter. Detta har varit inspirationskällan till namnet Hope.

Hela Hope-serien från Luceplan är otroligt populär och speciellt p.g.a. den visuella enkelheten och materialvalet.
Hope är gjord av polykarbonat formad som kronblad, som faktiskt bildas av Fresnel-linser vilket optimerar reflektion och brytning av ljuset, förbättrar ljuseffekten men reducerar energiförbrukningen. Här får du en snygg design-taklampa med de finaste detaljerna som har kommit för att stanna.

Hitta Hope-serien här.
En annan romantisk taklampa som är en av våra favoriter till sovrummet är den vackra Caboche. Lampan är transparant och består av kulor av akryl och den inre skärmen är av opaliserat sandblästrat glas. Kulorna som sitter hela vägen runt om lampan reflekterar ljuset på samma sätt som vattendroppar som träffas av solens ljus, ihop med den inre opaliserande skärmen blir lampan bländfri.

Caboche Taklampa ger ett vackert ljus var men än önskar belysning i taket, och tack vare halogenglödlampan på 120W är det tillräckligt med ljus också som takbelysning i ditt sovrum. Se hela Caboche-serien
här.
Föredrar du mer den minimalistiska och stilrena stilen är Being från Philips Hue ett mycket bra val, som passar perfekt till hallen, kontoret eller sovrummet, där man kan dra nytta av de egenskaper som lamporna från Philips Hue har.

Taklampan ger ett direkt nedåtriktat ljus, men också ut åt sidan vilket gör att ljuset träffas taket för att sedan reflekteras nedåt och ut i rummet. Being Taklampa har White Ambiance, vilket innebär att den ger ett vitt ljus som man kan justera utefter om man önskar ett kallt eller varmt ljus. Utöver att kunna justera kelvin-grade kan du också dämpa lampan. Detta görs via en app eller med den medföljande fjärrkontrollen, med Being är det otroligt enkelt att styra ljuset efter just dina behov.

Lek med belysningen i ditt sovrum – Philips hue

Philips Hue-sortimentet erbjuder helt nya möjligheter att använda belysningen i hemmet på. Kodning av att styra ljuset som tidigare krävde dyra el-installationer i huset möjliggörs istället nu med Hue-glödlampor, en bridge och Philips Hue-appen.

Produkter från Philips Hue är reellt ett helt nytt sätt att se på belysning, då de nu används till att skapa välbefinnande i vardagen. Du kan koda det till att väcka dig, ge dig ett bra arbetsljus, förnyad energi och till att tända ljuset i hela huset när du närmar dig, eller släcka ljuset när du åker hemifrån.

Ställ exempelvis in ditt ljus i sovrummet till att det stegvis ska släckas på kvällen så du långsamt slappnar av, eller att det gradvist tänds på morgonen så du långsamt vaknar och känner dig pigg.

Hitta sortimentet från Philips Hue här.