Louis Poulsen Nyheter

Här hittar du alla nyheter från Louis Poulsen. Den stora danska lamp-producenten samarbetar löpande med nya och talangfulla designers. Tillsammans skapar de framtidens belysning och den hittar du här. Även om firman är mest känd för deras samarbete med ljus-mästaren Poul Henningsen har den förmått att kontinuerligt förnya sig. Resultatet kan du se på sidan här under.

Louis Poulsen – nya lampor och pendlar

Firman är mycket känd inom belysning och speciellt för sitt årslånga samarbete med den danska designern Poul Henningsen. Tillsammans har de skapat ett hav av alla sorters lampor. Pendlar, golvlampor, vägglampor, bordslampor och utomhuslampor. Företaget har igenom åren också samarbetat med flera andra kända och ytterst talangfulla designers och arkitekter. I sortimenten finns bl.a. belysningsdesign av Oki Sato, Verner Panton och Vilhelm Lauritzen.

Enigma, Flindt och Limited Edition


Samarbetet med talangfulla designers innefattar både internationella och nationella. Bland de internationella finns den japanska designern Shoichi Uchiyama. Han skapade den efterfrågade Enigma och den har – som något helt nytt – kommit ut i svart. En spännande och svävande lätt nyhet från det traditionella danska belysningsmärket.

Bland de danske designers som företaget samarbetat med finns Christian Flindt. Han startade med att skapa en pullert fört utomhusbruk som fick hans efternamn. Samarbetet fortsatte och innehåller idag också den helt nya utomhuslampan för vägg. Den har en vacker rund form och finns i flera färger.  

Mera traditionella lampor – nämligen de som är designade av Poul Henningsen – får inemellan också het nya kläder. Företaget lanserar löpande Limited Editions av de ikoniska PH-lamporna. Både pendlar, bordslampor och golvlampor. Senast har företaget uppdaterat den kända 3/2 bordslampan. Med inspiration från de äldsta modellerna Poul Henningsen skapade och med en skarp blick för moderna tendenser har Louis Poulsen lanserat en vacker Limited Edition i mässing och bärnsten.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.