Ingo Maurer
Typ
Färg
Material
Brand

Ingo Maurer

Född: 1932

Kända verk: Knot serien, Johnny B. Butterfly, Birdie serien, BiBiBiBi, Campari serien, Zettel serien, Lucelino serien, den berömda Canned Light Pendeln, samt många fler.
Utbildning: Grafisk Design


Historik
Fisker sonen Ingo Mauer växte upp på ön Reichenau i Bodensjön med sina fyra syskon. Istället för att följa sin fars fotspår, blev det en praktikplats som typograf, följt upp med studier till grafisk design i München, Tyskland. Det ”internationella design-tänderna” var tvungna att skäras och det hände 1960, där Maurer lämnade Tyskland för USA. Det blev tre år som frilansare för grafisk design i New York och San Francisco, innan han flyttade hem till Tyskland 1963.

Företaget Design M blev då startat och produktionen av lampor efter egen design skapades, där företaget senare bytte namn till ”Ingo Maurer GmbH” som är så vi känner till det idag.En av dom första lamporna från 1966, kallad ”Bulb”, hittas i designsamlingen på Museum of Modern Art.

YaYaHo blev presenterat år 1984 och är ett soännande lågspänningssystem med ett stort utval av elementer som tillåter stor flexibilitet. Kärnan är dom två horisontella trådarna där elementerna monteras på, och flexibiliteten och det ytterst genomtänkta inställningsmöjligheter var med till att cementera systemets ögonblickliga succé. Bland annat har Maurer satt upp YaYaHo system på utställningen "Lumieres je pense et vous" på Centre Georges Pompidou i Paris, Villa Medici i Rom samt på Institut Francais d'Architecture i Paris.

Det fortsatte år 1989 med Fondation Cartier pour l'Art Contemporain (Cartier Foundation for Contemporary Art) i Jouy-en-Josas nära Paris, då dom arrangerade en utställning om Ingo Maurer.
”Lumière Hasard Reflexion”, som utställning hette, var första gången som Ingo Maurer skapade en belysning installation som inte var syftade till serieproduktionen. Sedan 1989 har en drös av lampor, system och installationer varit presenterat på massa utställningar, bl.a. Stedelijk Museum i Amsterdam (1993), och Vitra Design Museum organiserede i 2002 utsällningen ”Ingo Maurer - Light - Reaching for the Moon” som är en vandringsutställning som gästade Europa och Japan. Cooper-Hewitt National Design Museum i New York presenterade, i 2007, utställningen “Provoking Magic: Lighting of Ingo Maurer”.

Ingo Maurer står aldrig stilla när det gäller innovation och inte på det tekniska planet heller. Det har varit Halogen, Lysdioder och nu är det LED som kommer till.

Ut över dom ”normal” serieproducerade lamporna är det som sagt projekterna och än idag är Ingo i framkant, även om han dog idag så är han assisterad av sitt team med yngre designers och utvecklare.

Artikel nummer 8200900082180
Förut SEK 2 403,00
SEK 2 043,00
Spara SEK 360,00
Info / Köp
Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundförfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen