Dekorationsglödlampor

Tack vare modern teknik har glödlampan (trots EU-förbudet 2008) inte förlorat sin popularitet – tvärtom. LED-lampan finns nu i många olika nyanser, inklusive inspiration från en gammaldags glödlampa. Välj mellan både stora och små, färgade eller ljusa glödlampor, med ett modernt eller vintage utseende - med fördelarna med en LED-lampa. Glödlampan - även kallad lampa eller en ljuskälla, fungerar inte bara som belysning i rummet utan lägger även till ett dekorativt, industriellt och mysigt uttryck till rummet. Ge inredningen personlighet med glödlampa, klotlampa, en vintagelampa eller stora glödlampor med filament.
Visar 36 av 73 produkter

Dekorationslampan är en fin detalj i inredningen

Det är inte bara glödlampans teknik som har utvecklats. Idag finns den i många olika former, storlekar och färger. "Dekolampan" har därför inte bara en praktisk funktion i inredningen, utan också en dekorativ. Det har ett stort inflytande på lampans övergripande uttryck – och i vissa fall består lampans uttryck av själva glödlampan. Dekorationslampan kan användas var som helst och är perfekt för att skapa en mysig belysning. Den stämningsfulla belysningen är särskilt välkommen i vardagsrummet och i rum där du drar dig tillbaka och laddar batterierna. Kombinera din belysning med ett skulpturalt och konstnärligt uttryck som framhäver din personliga stil och ger dig känslan av att vara hemma.

Under de senaste åren har den exponerade ljuskällan blivit populär och taklamporna har därför fått ett nytt trendigt utseende. I och med att den skandinaviska minimalismen har lagt sig i inredningen har enkel belysning blivit populär. Särskilt "Bulb lampan", som helt enkelt består av en glödlampa med sladd, ses i både privata hem och offentliga utrymmen. Den enkla lösningen har ett ärligt och enkelt uttryck som passar in i alla miljöer. Kombinera den med en dekorativ glödlampa som passar in i ditt hem. Det ser vackert ut med en ensam lampa, lampor parvis eller ett kluster av flera dekorativa glödlampor.

Det finns många olika lampupphängningar för varje humör och stil. Gemensamt för dem alla är deras subtila utseende, som tillsammans med den exponerade ljuskällan ger inredningen en minimalistisk och industriell touch. Se vårt urval av lampupphängningar här

Globelampan

Den stora dekorativa Globe-lampan, används speciellt med det frihängande uttaget. Med en diameter vanligtvis 10-12 centimeter är glödlampor sfärer - inklusive namnet "Globe". Det finns en globelampa för alla inredningsstilar; Den moderna versionen med målat glas, ett distinkt mönster eller kanske med dimmerfunktion Eller LED Globe-lampan med vintage-looken, inspirerad av glödlampornas synliga glödtrådar och varm belysning.


De modernaLED-alternativen

Den gammaldags glödlampan är välkänd för de flesta. Glödlampans varma ljus har hjälpt till att skapa en mysig belysning i tusentals hem, i mer än 100 år. På grund av den enorma energiförbrukningen har glödlampan idag ersatts med LED-teknik. Med en förbrukning på 2-4 watt, i motsats till glödlampans 40-60 watt, gynnar LED-lampan både miljön och din ekonomi. LED-ljuskällan har också en längre livslängd, vilket vanligtvis är mellan 25 000 och 30 000 timmars användning, jämfört med glödlampans 1 000 timmar. 1 000 timmar motsvarar ungefär ett års förbrukning, beroende på var och hur glödlampan används. Så även om LED-lampan kostar lite mer, har den återhämtat sig, redan efter det första året.

När ett antal år sedan, ett alternativ till glödlampor började utvecklas, lanserades lågenergilampan. Glödlampan lyckades dock inte eftersom färgåtergivningen var betydligt sämre än glödlampan. Den tog också längre tid för att uppnå full styrka när den var på, vilket var en irritation när du var i akut behov av belysning. Den ersattes därför snabbt av LED-lampan. Förutom att reproducera glödlampans ljus till perfektion, kommer led-tekniken med ett brett utbud av andra alternativ - vissa kan dimmas, medan andra kan justeras i färgtemperatur.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.