Anglepoise

Det tidlösa och brittiska varumärket är bäst känt för sin arkitektoniska lampa Original 1227 - en vacker arkitektonisk lampa som är utförd i en minimalistisk design. Idag är serien av Anglepoise 1227 expanderad med både taklampa, bords-, golv- och vägglampa. Med det industriella och enkla uttrycket passar hela serien enkelt in i den moderna interiören.

Det finns flera vidareutvecklingar av den ikoniska lampan. Anglepoise lanserades bland annat 2014, Anglepoise Type 75 från 1968 - i fyra nya iögonfallande färgkombinationer. De nya versionerna designades i samarbete med den brittiska modedesignern Paul Smith , som är känd för att designa herrkläder med en framstående stil. Hans behärskning av färger ses tydligt i den fantastiska tolkningen av typ 75.

I över mer än 80 år har Anglepoise skapat lampor som betraktas som brittiska designklassiker. Med den karakteristiska banbrytande balansmekaniken är lamporna ultimata inom flexibel och funktionell belysning. De passar perfekt till ditt skrivbord, som en nattlampa eller praktisk belysning över alla arbetsytor.
Type 80™ Vägglampa Matte Black - Anglepoise
Rek. pris SEK 2 329,00
I lager d. 21-10-2022
Visar 36 av 86 produkter
1932 utvecklade bilteknikern George Carwardine en ny formel för en fjäder. Han upptäcker att en svängarm som stöds av 4 av dessa fjädrar endast med lätt beröring, kan flyttas och fortfarande behålla sin position - och därmed föddes den första Anglepoise-lampan. Ursprungligen var lamporna väldigt praktiska och industriella, men med expansionen 1935 fick serien en ny lampa med bara 3 fjädrar - det är den vi känner idag som Original 1227 .

Sedan 2003 har Kenneth Grange tagit hand om den stora lampverksamheten. Han började sin karriär som teknisk illustratör och fick sedan ett gott rykte som industriproduktionsdesigner. Efter att han tidigare identifierat Anglepoise som sin favoritdesign - ett "mindre mirakel i balans", blev han designdirektör för företaget. Han strävar efter att behålla idén om en innovativ och nytänkande strategi i sitt arbete för Anglepoise.

Trots att lamporna har utvecklats och förfinats över tiden har deras funktion och karakteristiska form bevarats noggrant. Idag finns Anglepoise-lampan i många hem, kontor, restauranger, barer och hotell i mer än 50 länder. De senaste kollektionerna har utvecklats i samarbete med kända designers, som Paul Smith och Margaret Howell - brittisk design är fortfarande kärnan i det brittiska varumärket.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.