Glödlampor

Vilken glödlampa ska du välja?

Möjligheterna är många och det kan vara svårt att navigera runt i det stora urvalet av olika typer, former och färger. Ska den lysa upp ett badrum, behöver vardagsrummet lite mysbelysning eller är det kanske köksbordet glödlampan ska användas till? Välj din glödlampa utifrån ditt behov och din lampa. Din nya lampas uttryck kan nämligen ändras mycket, beroende på vilken glödlampa du väljer.

LED glödlampor i bra kvalité ger ett behagligt ljus och är optimala till ställen där du ska ha belysning snabbt och till lämpas bra utomhus. De är lite dyrare att köpa men håller längre, upp till 20 år. Halogenlampor ger ett varmt ljus och en bra färgangivelse, men har en något kortare levnadstid. Vi har också fina och speciella glödlampor till tex. en frihängande tygledning eller ljuskronan, där glödlampan är lika så stor del som lampan och där den skal ses. Om du vill lära dig mer om glödlampor så hittar du vår guide om glödlampor Her

Du är också alltid välkommen till att kontakta vår kundservice på mail eller telefon. Så kan vi helt säkert hjälpa dig med att hitta den riktiga glödlampan till just din lampa!

Mere om glödlampor

Det finns riktigt många möjligheter när du ska välja en glödlampa till din lampa, och vi har ett stort urval i både LED, Halogen och dekorativa glödlampor till alla typer av lampor.

Färgangivelse


När man prata glödlampor är det viktigt att vara uppmärksam på begreppet RA, som betyder hur bra ljuset är till att återge färger. Vanligt dagsljus är 100 RA och ger därmed färger helt perfekt. I en halogenlampa är RA oftast 99, vilket nästan är en perfekt färgangivelse. I en LED glödlampa är RA oftast 80–95, vilket betyder att färgangivelsen är något sämre. I ett vanligt hem betyder det ingenting om du bara väljer en RA på minst 80, då vill färgerna vara fina och ljuset som det skal vara.


Led glödlampor är väldigt populära, och det med en god grund. En LED glödlampas ljus anges i Lumen och inte i Watt som andra glödlampor gör. Följande gäller för Watt omräknat till Lumen:
15W = 140 lumen,
25W = 250 lumen,
40W = 470 lumen,
60W = 800Lumen,
75W = 1050 Lumen,
100W =1520 Lumen

En Led glödlampa är mer ekonomisk och drar mindre ström. Därför är den upplagd för att använda utomhus, när ljuset ska vara tänt i längre tid. Den har lång levnadstid, så även om den är dyrare att köpa så tjänar man på det i längden då den sällan ska bytas ut. Vi har LED glödlampor från bland annat GN, e3light, Muuto, DuraLamp, Philips, Vita, Megaman, Raxon, Tala och många fler.

Halogenglödlampor


Många väljer också en klassisk halogenglödlampa, och hos oss hittar du en för alla tillfällen. En halogenglödlampa har en RA på 99 och återger därmed färgerna nästan perfekt, den ger samtidigt ett varmt och behagligt ljus. En halogenlampa är det billigare valet, men har också en mycket kortare levnadstid än vad en LED glödlampa har. Glödlampan blir samtidigt väldigt varm vid användning och använder mer ström än en LED. Vi har halogenlampor från bland annat Flos, Gubi, GN, e3light, Philips, Dura Lamp och många fler.

Dekorativa glödlampor


Det finns många lampor i dag där glödlampan är synlig och där den betyder lika mycket som själva lampan. Du hittar därmed ett stort urval av fina och dekorativa glödlampor i alla former, för alla lampor här hos oss. Vi har både dekorationslampor i Led och Halogen, från märken som Tala, Tivoli Lights, e3light, Plumen, Philips, Megaman och många fler.

Philips Hue – Framtidens glödlampa


Philips har i samarbete med Apple designat Philips Hue som kan betecknas som framtiden ljus. Här kan du ladda ned en app, och i samarbete med dem specialutvecklade glödlamporna kan du själv ställa in och styra ditt ljus precis som du vill ha det. Det finns otaliga möjligheter och du kan välja mellan 16 miljoner olika färger. Det här är ett stort genombrott inom utvecklingen av ljuslampor, då det nu är möjligt genom att bara välja rätt lampa. Tidigare skulle man både ha dämpare och timer för att kunna utföra det här. Du kan också använda Philips Hue för att förhindra inbrott i hemmet, då du kan ställa in ljuset så att det tänds och släcks på olika tidpunkter i dem olika rummen när du inte är hemma.

Stort urval av glödlampor


Vi har många olika storlekar på fattningar, bland annat de mest populära E27, E14, G9 och GU10, men också de mer speciella som GU5.3, R7S och G23 hittar du i vårt sortiment. Vi har också ett stort urval av ljusrör, speciallampor och energilampor.