Glödlampor

Vilken glödlampa ska du välja?

Möjligheterna är många, och det kan vara svårt att navigera runt i det stora utbudet av olika typer, former och färger. Ska du lysa upp ett badrum, är det i vardagsrummet det ska användas som mysig belysning, eller är det kanske ovanför matbordet lampan ska användas? Om du vill vara bättre rustad för att välja rätt lampa kan du hitta vår guide till glödlampor här - eller läs mer nedan!

Du är också välkommen att kontakta vår kundtjänst via mail, chatt eller telefon, så hjälper de dig att hitta rätt ljuskälla till din lampa!
Visar 36 av 542 produkter

Ljuskällor för lampor

Det är inte alltid lätt att hitta rätt glödlampa. De olika begreppen att titta på när man hittar en glödlampa blandas ofta ihop till en stor gryta - det är därför vi har vår guide för glödlampor - men vi skulle vilja sammanfatta några termer här nere.

Om du letar efter en glödlampa eftersom den gamla har spruckit bör du börja med att undersöka vilket uttag den gamla glödlampan hade. De klassiska skruva- i-glödlamporna finns i allmänhet i två olika storlekar; Stort och litet uttag. De stora heter E27 och de små heter E14. E-lamporna är de klassiska glödlamporna som de flesta nog har försökt skruva in och ut ur en lampa. De är också uppkallade efter den stora uppfinnaren Edison, precis som Lampmasters maskot!

G-lampor sitter vanligtvis med någon form av klämma och är mindre vanliga än E-lamporna. De kallas populärt stift-lampor.

GU-lamporna är en ny uppfinning och sitter vanligtvis i spotlights, där deras två ben sänks och roteras runt 20 grader för att montera dem i en form av bajonettuttag. GU-lampan är utformad för att sitta i nedåthängande lampor, och siffran som följer GU är avståndet mellan lampans två ben.

T-lampor är den sista typen av glödlampa vi lagerför här. T5 är ett lysrör och kräver en armatur som kan bära den.

Färgåtergivning


När man pratar om glödlampor är det viktigt att vara uppmärksam på begreppet RA, vilket innebär hur bra ljuset är på att återge färger. Vanligt dagsljus är 100 RA och återger därmed färger perfekt. I en LED-lampa är RA vanligtvis 80-95, vilket innebär att färgåtergivningen kan vara mycket nära det du ser i verkligheten. I ett vanligt hem bör du välja en RA på minst 80, då blir färgerna fina och ljuset som det ska vara.

LED Pærer


LED-lampor är mycket populära och med goda skäl. Ljuset på en LED-lampa indikeras i Lumens och inte i watt, som med andra glödlampor. Som en tumregel gäller följande för watt konverterade till Lumen:

15W = 140 lumen
25W = 250 lumen
40W = 470 lumen
60W = 800Lumen
75W = 1050 Lumen
100W =1520 Lumen

En LED-lampa är mycket ekonomisk och förbrukar mycket lite ström. Vi har LED-lampor från GN, e3light, Muuto, DuraLamp, Philips, Vita, Megaman, Raxon, Tala och många fler.

Dekorativa glödlampor



Det finns många lampor idag där ljuskällan syns och där den är nästan lika mycket en del av lampans utseende som själva lampan. Du hittar därför ett stort urval av vackra och dekorativa ljuskällor för alla typer av lampor här hos oss.

Philips Hue - Framtidens glödlampor



Philips har i samarbete med Apple designat Philips Hue, som kan beskrivas som framtidens ljus. Här kan du ladda ner en app, och i samarbete med de specialutvecklade lamporna kan du själv ställa in och styra ditt ljus, precis som du vill ha det med oändliga möjligheter, inklusive 16 miljoner olika färger.
Detta är ett genombrott i utvecklingen av glödlampor, eftersom det nu är möjligt bara med hjälp av rätt glödlampa, det du tidigare var tvungen att ha både dimmer och timer för. Du kan också använda Philips Hue som en inbrottsförebyggande åtgärd, eftersom du kan ställa in lamporna så att de tänds och släcks vid olika tidpunkter och i olika rum när du inte är hemma.

Stort urval av glödlampor



Vi har många olika sockelstorlekar, inklusive de mest populära E27, E14, G9 och GU10, men även de mer speciella som GU5.3, R7S och G23 finns i vårt stora sortiment.

Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.