Vipp

1932 vann Holger Nielsen en bil på sin biljett på den lokala fotbollsarenan och detta blev Vipps början. Han visste bara inte det.

Han sålde bilen, köpte en metallpress och några år senare, när hans fru Marie behövde en hink till sin frisörsalong, gick han ut till sin verkstad och tillverkade det som idag kallas Vipp pedalhinken.

Detta blev senare till en stor portfolio av redskap, kök, badrum, möbler och lampor.
Vipp är fortfarande ett familjeägt, oberoende danskt designföretag som drivs av Holgers dotter, Jette Egelund, hennes två barn Kasper och Sofie och 45 anställda i Köpenhamn.

Oavsett om det är att tillverka en pedalhink, ompröva det modulära, fristående köket, utveckla en möbelkollektion eller skapa Vipp Hotel, mäts kvaliteten på produkterna och koncepten utifrån deras långsiktiga förmåga att ge en upplevelse utöver det vanliga.

År 2009 blev pedalhinken en del av den permanenta designkollektionen på MoMA i New York - den enda platsen i världen där pedalhinken endast är till dekoration.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.