Innermost Lampor

Innermost såg dagens ljus 1999 i Wembly, North London.

Två designers lämnade sina säkra anställningar för att följa en gemensam dröm. En dröm om att skapa ett unikt varumärke med olikartade möbler och lampor. De hoppades att med tiden uppnå global erkännelse och sprida sin design.

Uppstarten skedde i en gammal belysningsfabrik i London NW10, där de fått hyra en liten lokal.

Snart började de arbeta med en rad andra designers från hela världen som också funnit sin plats i London. Nyheten om Innermost spreds snabbt i stadens designkretsar och tidigt blev de kontaktade av andra formgivare med idéer och förslag, faktiskt redan innan de första lampor hade lämnat fabriken.

Mer om Innermost

Studion blev en inofficiell workshop och samlingsplats för stadens talangfulla designers, en plats där alla kunde ge utlopp för sin kreativitet. I mötet mellan inställningar och överbevisningar från världens alla hörn föddes många nyskapande idéer, även om det till tids inte rådde enighet alla emellan

I slutändan blev dock resultatet alltid en fusion av kreativitet, kultur och nytänkande – en synergi som i grund och botten är kännetecknet för det mulitkulturella London.

Tillsammans har detta gjort Innermost till vad det är idag, vilket är ett märke med fokus på framtiden, men som samtidigt lyckas integrera med dåtid och härkomst.

Grundarna Steve Jones och Russel Cameron förmår ännu att hålla samma fokus för mål och design som när de startade Innermost. De står stadigt fast vid sin ursprungliga filosofi – att vara ’as British as London itself’ – kort sagt att vara oerhört brittiska utan att vara brittiska över huvudtaget... En vacker och spännande blandning av vad världen har att erbjuda, vilket är London i ett nötskal.

En populär hatt – hälsa på Jeeves och Wooster


Innermost har en vision om att deras lampdesigns ska vara det centrala i rummet. De önskar att designa lampor, som hyllar den sociala sida av livet, lampor som för folk närmare varandra.

I deras spännande och experimenterande lampuniversum, hittar vi de populära hattarna Jeeves och Wooster, som i deras uttryck är klassisk engelsk, men används som lampor är de moderna och får fram leendet. Med de sköna hatt-lamporna tar Innermost ett klassiskt element och transformerar det till en lampa som kan användas på barer men också i det privata hemmet.

Se de populära lamporna här
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.