Coolicon Lampor

Den första Coolicon lampan producerades 1933 i London och har sedan dess varit älskad och sett i olika scener genom tiden; På Royal Air Force, i stadshus och i maktkorridorer. Lampan har blivit särskilt välkänd i Londons Underground, där lampan användes i bakrum och på biljettkontoret - där vissa lampor hänger än idag.

Efter att de försvann på 1980-talet har Coolicon Lighting återigen lanserat produktionen av den klassiska och originella Coolicon Lampskärmen. Tillverkad av emaljerat järn i en mängd vackra och eleganta färger, lampan har en elegant men ändå industriell look. Pendlarna är tillgängliga både med och utan en "Underground map" och i två olika storlekar.
Visar 36 av 47 produkter

Från industriellt arbetsljus till den moderna inredningen

Coolicon taklampan designades för att ge effektivt ljus till Storbritanniens verkstäder och fabriker. Med sina två "hål" i lampans överdel hjälpte det till att minska konventionsvärmen med 40% eftersom värmen hade möjlighet att rymma uppåt snarare än nedåt - en lättnad för dem i den hårda industrin. Idag fortsätter Coolicon lampan att produceras i England och är helt trogen originalet. De rena linjerna och den emaljerade ytan finns i många olika färger.

Eftersom den industriella stilen har hittat vägen in i privata hem har lampan blivit populär igen. Med en lampa från Coolicon får du en lampa som ger en personlig touch till din interiör samt ett funktionellt ljus. Placera den över matbordet eller vid arbetsytan i köket eller på kontoret, där det nedåtriktade ljuset är idealiskt för arbete. På kaféer och restauranger är lampan oerhört användbar eftersom den inte bara avger ett bra lus utan också en mysig stämning.

Underground Map och Coolicons gemensamma historiaAlla som har rest i Londons Underground är bekanta med tunnelbanekartan. En karta som gav ordning till det omfattande nätverket och som senare spridits över Londons gator. Den välkända kartan designades av den brittiska tekniska designern - Harry Beck, som arbetade på Signalkontoret i Londons tunnelbana vid den tiden.

Liksom den första Coolicon-lampan, producerades kartan först 1933. Den gemensamma historien, liksom taklampans utseende i Londons Underground, har inspirerat Coolicon-lampskärmen, där tunnelbanekartan visas i all sin prakt - antingen längst upp på skärmen eller inuti. På grund av dess historiska relation med London Transport är Coolicon Lighting det enda företaget i världen, med licens för att använda Harry Becks original-karta.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.