Kaare Klint

Kaare Klint

Född:1888 - Död:1954
Kända verk: Slutförandet av Grundvig kyrka, Frukt-lampan, Faaborg-stolen, den ”Röda stolen”, Soffa med höga armstöd modell 4118, Additionsoffa modell 4865.
Utbildning: Arkitekt och möbeldesigner

Historik

Kaare Klint, som både var arkitekt, konsthantverkare och designer, samt en duktig och mycket respekterad man som har haft en stor inflytelse på dansk möbelkonst generellt. Företaget Le Klint drog nytta av av hans talang och år 1944 designade han ”Fruktlampan” som fortfarande är en Le Klints mest sålda lampor.

Som lärare hade Klint arkitekten Carl Petersen, men också hans far P.V: Jensen-Klint, som började bygga Grundtvigs kyrka i Emdrup, ett bygge som Kaare Klint senare färdigställde.

Till en början var det dock mest konsten som lockade och inte arkitekturen och på den tiden var det inte långt mellan begreppet konst och design, och det blev också möbeldesignen som skulle göra han berömd.

Kaare Klint var en anhängare av den strikta matematiska funktionalismen, och började under andra världskriget att studera de mänskliga proportionerna för att ska möbler, som var anpassade till kroppens behov.

Kaare Klint menade att det var viktigt att bibehålla traditioner, så majoriteten av de möbler han designade, utgick från redan existerade element men präglade av hans kärlek till matematik och hans studier av proportioner.

Kaare Klint var också bland de första att skapa ett samarbete mellan snickare och möbeldesigners. Han samarbetade med snickeriföretaget Rud Rasmussen, som idag fortfarande producerar hans möbler. Detta samarbete har haft en betydelse för hela designvärlden, att de flesta danska klassikerna är gjorda av trä.

Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier
Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundförfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen