Ditt livs pendel!

Har du aldrig använt ordet ”pendel” om en lampa, så är du verkligen inte ensam! De flesta skulle nog säga ”taklampa” till den lampa som antingen hänger över matbordet, soffbordet, i hallen eller i sovrummet. Men den rätte benämningen på en lampa som hänger och dinglar från taket i en kabel är faktiskt en PENDEL. En taklampa är en lampa som sitter fast i taket, som många exempelvis har i badrummet, och det är därför skillnad på de två.

Då hr vi styr på termerna, låt oss nu snacka om pendlar! För en vacker pendel är ett must-have i varje hem! Den rätta modellen kan ge något av en wauw-faktor och skapa ett helt rums uttryck, endast genom dess närvaro, hängande från taket. Gillar du en enkel och genomskinlig modell, som smälter in i omgivningen och skapar ett behagligt ljus utan att dra till sig uppmärksamhet? Eller föredrar du en stor och spännande lampa, som kanske blir en helt egen möbel i sig självt? Det kan vara svårt att hitta den rätta pendeln, men i denna artikel får du några populära och snygga förslag på pendel till ditt hem. Ditt livs pendel!

Vill du bara kika på alla våra fina pendel-lampor så hittar du dem här her.

Den roliga

Den roliga

Multi-Lite pendeln är med sin karakteristiska form av två motsatta justerbara skärmar, en fin och annorlunda lampa som verkligen ger karaktär till rummet! Genom att rotera varje enkel skärm kan Muli-Lite pendeln kombineras på många sätt och ljuset kan riktas precis dit du vill ha det.
Multi-Lite designades år 1972 av Louis Weisdorf och blir idag producerad av Gubi. Den finns i ett hav av färger och material samt kan hängas enskilt eller ihop med flera andra. Med sina 36 cm i diameter är pendeln inte världens största, så har du ett lite större matbord kommer det behövas flera pendel-lampor för att få bra ljus. Multi-Lite serien innehåller också golvlampor.

Hitta Multi-Lite her.

Den eleganta

Den eleganta

Blown från &tradition är en vacker och elegant lampa, som med sin vadderade look ger det där lilla extra till ditt bord, ditt vardagsrum eller kanske över köksön? Pendeln är designad av Samuel Wilkinson som förklarade att allt började med en idé om att se världen genom ett slags filter, inspirerat av flaskor, antika lampor, fyrar och även keramik.
Blown finns både i silver som verkar genomskinligt med syn in till glödlampan, samt i opal, som med sin transparenta look ger ett mycket bra och behagligt ljus.

Blown hittar du her.

Den galna

Den galna

2097 från Flos är en äkta ”show-stopper” och skulle vara ett helt fantastisk bidrag till ditt hem! Med antingen 30eller 50 ljuskällor ger 2097 både ett fantastiskt vackert och fylligt ljus, men är också ett stycke konst i sig själv! Med tydliga referenser till dåtidens ljuskronor gör 2097 både till en gammal klassiker samt en nutida modernist!
Designern bakom 2097 - Gino Sarfatti – var en äkta konstnär som genom hela sin karriär arbetade på att hitta det rätta ljuset samt optimala metoder att göra en lampa både funktionell och estetisk. Ljuskronan 2097 är endast en utav 400 lampor som Sarfatti hann med att rita.

Hitta de olika varianterna av 2097 här her.Den vackra

Den vackra

Färgat glas och en twist åt sidan är det perfekta receptet på Ballroom från Design By Us, och detta recept har skapat stor succé! Pendeln är gjord utav munblåst glas med handmålad kant.
Ballroom har nästan en ”art deco” look, och skulle verkligen passa in i det moderna hemmet där det gärna får vara lite ”edge”. Häng flera över matbordet eller köksön för att skapa ett elegant och vackert ljus. Du kan välja mellan lampor i samma färg eller varför inte våga dig ut i en fräck kombination av flera färger och storlekar.

Om du gillar lila, grön, bärnsten, rök eller något helt annat så hittar du Ballroom här her.
Den färgglada

Den färgglada

Italienska Kartell är en garanti för all in på färger och material så som plast och akryl. De ligger bakom en mängd spännande och moderna lampor, speciellt FL/Y pendeln är mycket populär! Den är framtagen i färgat glas och är med sin diameter på 52 cm också en lampa med en bra storlek, då den passar över både stora och små bord, kanske vill du blanda olika färger om du vill ha något extra!

Hoppa ombord tillsammans med FL/Y här her.Den avantgardistiska

Den avantgardistiska

Som små diamanter som lyser upp ditt rum – Hope Pendel Lampa är något helt speciellt, ett otroligt vackert tillskott till ditt hem. Hope tillverkas av italienska Luceplan.
Med en oerhörd lätthet svävar Hope nästan ned från taket och dess genomskinliga blad reflekterar ljuset fint som ger rummet ett vacker glöd.
Har du ”do-it-yourself”-lyster, så är Hope dig behjälplig då du faktiskt själv kan sätta ihop lampan. Det görs enkelt genom några klick, så det krävs inte direkt några speciella tekniska egenskaper för att lyckas med det.
Hope skulle passa fantastiskt bra över matsalsbordet, eller om du har högt i tak i hallen eller i vardagsrummet skulle den verkligen komma till sin rätt där med.
Hope finns i flera storlekar samt som vägg- och golvlampa.

Se alla de fina Hope-modellerna här her.

Den klassiska

Den klassiska

Danska Cecilie Manz har designat en vacker lampa åt Lightyears – Caravaggio Pendeln. Bor du minimalistiskt eller med full fart på, så kommer Caravaggio skapa ro, elegans och genomgående bra stil hemma hos dig.
Cecilie Manz har gradvist blivit en av de största nutida designernas från Danmark, och hon har utöver den vackra Caravaggio också designat Micado-bordet åt Fredericia Furniture, Beo-högtalarna från B&O och badrumsserier åt Duravit.
Caravaggio är en klassisk pendel, men med en twist och med hål både i topp och botten ger den ett fint ljus över exempelvis matbordet, köksön eller i vardagsrummet.

Hitta den vackra Caravaggio pendeln här her.

Den smala

Den smala

Ska det vara så enkelt som det kan bli så är Slim från Light Point precis den rätta pendel för dig! En slank silhuett och ett bra ljus – Vad mer kan man begära?
Slim finns i flera längder och färger, den passar perfekt in i köket eller över matbordet. Ett bra ljus utan att sno uppmärksamhet från resten av rummet.

Hitta den smala Slim Pendel här her.


Du har här fått bud på några vackra, roliga, enkla, galna, klassiska och bara helt fantastiskt fina pendel-lampor. Hittade du ditt livs pendel?

Om inte, kan du se vårat enorma utbud av pendel-lampor här her.