Thorup Copenhagen

Kanske känner du till Kasper Thorup från programmet "Danmarks nästa klassiker" som löpte i skärmarna på DR i våren 2019. Kasper har sedan han avslutade designlinjen på Den Kungliga Danska Konstakademin i 2017, arbetat i sin egen möbelfirma under namnet Thorup Copenhagen.

Det är efterfrågat med det minimalistiska och alla överflådiga detaljer skärs av när man tittar på det preliminära lilla urvalet från Thorup Copenhagen. Kvaliteten är ändå av största vikt och fokus ligger på den rena funktionaliteten, medans alla material, former och linjer är noga övervägt.

Hans design präglas av en anspråkslös och instinktiv tillgång till designprocessen, med överblick på att skapa resultat, som användaren kan ha glädje av de näst kommande år. Han hämtar sin inspiration från industriella byggnader och områden, samt den råa naturen. Stilen är simpel, elegant och tidslös, och han strävar efter att visa ett djärvt perspektiv till skandinavisk design.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.