Jørgen Gammelgaard
Typ
Färg
Material
Brand

Jørgen Gammelgaard

Född: 1938 - Död: 1991
Kända verk: Vip lamporna, Tip-Top lamporna, Karmstolen, Skagenstolen
Utbildning: Designer                                        

Historik
Den generation av talangfulla möbeldesigner som blev utbildade under det gamla lärlingssystemet kan vi placera den kände Jørgen Gammelgaard. Efter att ha tränat, studerade Gammelgaard hos Grete Jalk och kom därefter in på Konstakademins möbel-linje där han kom till att arbeta under namn som Poul Kjærholm och Ole Wanscher. Gammelgaard kom senare till att arbeta med flera andra från den tiden stora namn så som Arne Jacobsen, Mogens Koch, Steen Eiler Rasmussen och Jørgen Bo.  

I den period då den världsberömda Tip-Top lampan togs fram, arbetade Gammelgaard under en tid som konsulent för FN på Samoa.

Några av Gammelaards mest succérika möbeldesigner är Karmstolen och Skagenstolen Båda stolarna är fortfraande i produktion. Jørgen Gammelgaard var en enastående talang. Som den första designer någonsin fick han samma år motta de två stora designpriserna som delas ut årligen och 1987 blev Gammelgaard – endast 49 år gammal – utnämnd till professor i möbeldesign vid den Kungliga Danska Konstakademin.

Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundförfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen