Rotaliana Lampor

Rotaliana som är ett italienskt märke med en touch utav skandinavisk design har två primära egenskaper: Kreativitet och innovation. Båda egenskaperna är förankrade i en stor teknisk ”know how” om lampors utveckling, på ett internationellt plan.

Företaget samarbetar med många olika designers ifrån olika kulturer. Bland andra; Andrea Brazi, Federica Cevasco, Kengo Kuma & Burkhard Panteelit.

Deras spännande och kreativa lampor har vunnit många designälskares hjärtan, i alla åldrar. Läcker italiensk design, nyskapande, kreativitet, skönhet och unik funktionalitet är några utav nyckelorden hos Rotaliana.
Dina Taklampa Blå - Rotaliana
Rek. pris SEK 3 709,00
I lager
Visar 36 av 228 produkter

Mer om Rotaliana

Rotaliana grundades 1989 i Trentino, Italien. Sedan dess har företaget styrts utav Stefan Vega som också bevakar och följer många internationella designers och dess verk. Hans fokus ligger på modern belysning utvecklade till ett ”specifikt ändamål” och att skapa nytänkande och innovation inom belysning.

Ur Rotalianas sortiment hittar man bland annat historiskt originella lampdesigner gjorda på ett nytt sätt med nya material. Flera utav lamporna påminner om den klassiska arkitektlampan men med en nyare, lite mer modern prägel.

LUXY-lamporna finns i olika färger, STRING-seriens bords- och vägglampor är funktionella och ger en unik och bra läsbelysning. Coccia H1 – H2 –lamporna med en enastående design har ett enkelt uttryck.

Andrea Branzi


Arkitekt och designern Andrea Branzi är född i Firenze 1938, där han examinerades 1967.
Han bor och arbetar i Milano.

Från 1964 till 1974 var han en del av Archizoom Associati – gruppen, den första internationellt kända avantgarde, vars projekt numera är bevarad på Centro Studi e Archivio della Comunicazione af Parma Universitet i Paris.

Sedan 1967 har han arbetat med industriell och experimentell design, arkitektur, stadsplanering, där Rotaliana lamporna är en bland många. Han undervisar i industriell design på Politecnico di Milano.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.