Konsthantverk Lampor

I den lilla svenska staden Tyringe i Småland håller en lite och personlig designfirma till. Konsthantverk är ett lokalt och helt igenom en svensk firma som igenom nästan 100 år har framställt lampor i deras lilla fabrik. När vi säger framställt – Så menar vi framställt! Man har inte bara monterat lamporna, utan rent faktiskt svetsat, borrat, skruvat, format och alla andra element. Samtidigt har Konsthantverk sitt egna glasblåseri, där glaslamporna produceras. Det är människohänder som tillverkar lamporna, och inte några maskiner. Därmed är det helt igenom ett bra hantverk.

Resultatet av allt det här är fantastiska lampor i ett helt unikt hantverk, men fortfarande med ett pris som är överkomligt. Konsthantverk försöker inte att överta världsherraväldet, utan man är nöjda med att vara en liten lokal firma där det fortfarande finns personlighet, och där människohänder är involverade i processen av produkter som lämnar fabriken med själ.

Konsthantverks stil är industriell och rå. Så är du till en annorlunda inredning med personlighet och wow-faktor, så är en lampa från Konsthantverk ett säkert val just för dig.

Du hittar alla lampor från Konsthantverk nedan.
December 6 White - Konsthantverk
Rek. pris SEK 9 869,00
I lager
Visar 36 av 109 produkter

Mer om Konsthantverk


Konsthantverk har en vacker kollektion med annorlunda och råa lampor. Bland andra har pendellampan Rustik, Strapatz-lamporna, Kanna-pendeln och vägglampan Kavaljer blivit mycket populära och hänger i många hem runt om i Skandinavien och resten av världen.
Utöver den vackra kollektionen, tillverkar Konsthantverk också specialvaror och har bland annat stått för gatubelysningen på ”Biblioteksgatan” i Stockholm och takljuset i ”Kennedy Center” i Washington.
Designerna Sabina Grubbesson, Sami Kallio och Johan Carpner står bakom de vackra lamporna och de har deras egna ingångsvinklar till design. Unikt och med en industriell ton som gör lamporna unika och med en personlighet.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.