Nord- och sydeuropeisk designtradition i en strålande förening: Se Pierre Frey-versionen av den finskdesignade golvlampan 9602 här

den 22 april 2024
Nord- och sydeuropeisk designtradition i en strålande förening: Se Pierre Frey-versionen av den finskdesignade golvlampan 9602 här
En ny specialutgåva av den ikoniska 9602 golvlampan från Paavo Tynell har hittat sin väg in i danska vardagsrum. Golvlampan, som har smeknamnet "kinesisk hatt" på grund av sin platta konform, designades av den finske designern Paavo Tynell 1935 för Aulanko Hotel i Finland. Du kan hitta fler vackra skapelser från Tynells hand just här!

Lampan 9602 är ett av den finske belysningsmästarens mest hyllade verk och ett utmärkt exempel på hans expertis när det gäller att skapa en funktionell design med en tidlös estetik som gör den till ett ständigt stilfullt och ständigt aktuellt tillskott i inredningen.

Specialutgåvan är designad med en plisserad skärm i bomullstextil med det omedelbart igenkännbara Le Jardin de Palais-mönstret skapat av den franska designern och modeskaparen Pierre Frey. Lampan lanseras i samarbete med det parisiska textilhuset Maison Pierre Frey, en mångårig stil- och designledare känd för sina livfulla och detaljerade motiv. Det färgstarka, brokiga och omsorgsfullt utförda mönstret utgör en harmonisk kontrast till det strikta formspråk som kännetecknar Paavo Tynells mästerverk. Lampan har behållit sin breda, triangulära skärm, den blanka mässingsbasen och det matchande mässingselementet högst upp på skärmen som ger serien dess höga igenkänningsvärde. Den öppna, breda skärmen ger ett diffust sken från ljuskällan bakom den, vilket gör 9602 till en både effektiv och dekorativ ljuskälla som kompletterar den allmänna belysningen i rummet. Stommen är klädd i rotting, vilket ger lampan ett taktilt utseende och smälter vackert ihop med det naturalistiska trädgårdsmotivet på skärmen. Pierre Freys utgåva av 9602 skapar den perfekta balansen mellan exklusivitet och tillgänglighet i en vacker skapelse.  

Du hittar specialutgåvan tillsammans med alla andra vackra 9602-varianter just här!