Möt den färgstarka och kreativa designen med Selettis nya bordslampa ’Life in plastic’ – it’s fantastic!

den 10 januari 2024
Möt den färgstarka och kreativa designen med Selettis nya bordslampa ’Life in plastic’ – it’s fantastic!
Med den nya filmen om den världsberömda blondinen, en av 1900-talets mest kända symboler, kunde den vackra bordslampan Life in plastic, som du hittar här, inte ha gjort sin debut vid en bättre tidpunkt. Lampan presenterar sig som en oas av ironi inspirerad av den ikoniska Barbie-dockan som har tagit världen med storm sedan den första modellen såg dagens ljus i slutet av 1950-talet.

Art Nouveau möter popkultur


Med sina nätta små figurer drar bordslampan Life in plastic tydliga linjer tillbaka till den detaljerade Art Nouveau-stil som var utbredd i början av förra seklet och som fortfarande är mycket igenkännlig idag. Lampans designkoncept förverkligas med en rikt ornamenterad lampfot i ett sinnrikt och böljande bladmotiv, en klockformad textilskärm med spets, fransar och imitationslister och sist men inte minst den rikt dekorerade figurinramen, som i denna vackra nytolkning har utvidgats till att bilda en hel ensemble. När du tänder lampan lyser ljuset både genom textilen i ett mjukt sken och genom ljusuttaget längst ned på skärmen, vilket framhäver hela scenen på ett vackert sätt.

Väl utförd design som lever upp till Selettis kreativa linje


Den mångfärgade designen och den underbara känslan för detaljer som präglar varje millimeter av bordslampan är ett kännetecken för både designern Marcantonio och den italienska tillverkaren av designlampor, Seletti, som du kan läsa mer om här. Marcantonio och Seletti har ett flerårigt samarbete för att skapa unika lampor med högt igenkänningsvärde som omprövar begreppet belysning och använder lampan som ett medium för att skapa levande konst.

Seletti har specialiserat sig på bordslampor med en kreativ touch. Utforska det stora urvalet av bordslampor från Seletti här!