Nyckfull lampserie landar i en ny nyans - Se Hashira-serien i färgen Raw här!

den 10 januari 2022
Nyckfull lampserie landar i en ny nyans - Se Hashira-serien i färgen Raw här!
Nu kommer den eftertraktade och vackra Hashira-kollektionen från MENU i en ny nyans.

Den bekväma serien, som finns som golvlampa, bordslampa, pendel och pendelkluster, kommer nu i färgen raw , vilket kapslar in den komfort och värme som serien är så välkänd för.

Den ursprungliga idén till lampan kommer från ett inspirerande besök, av de duktiga formgivarna bakom lampan Norm Architects. Arkitekterna besökte traditionella japanska washipapperstillverkare, där den unika och urgamla traditionella konsten att producera japanskt papper ägde rum.

Pappret skapas och görs unikt av det papper vi känner till i Danmark, genom att tillföra fibrer och textilmaterial, vilket gör pappret starkare – men ger också papperet en finurlig, organisk och varm look.

Papprets uttryck och tvetydighet i sin ömtåliga men starka konstruktion – och kombinationen av det individuella och komplicerade – inspirerade de duktiga formgivarna på Norm Architects, som med de japanska papperstillverkarnas tankar 2020 skapade den ursprungliga Hashira-serien i samarbete med Menu.

Hashira betyder pelare, och tvetydigheten fortsätter i lampans enkla men karaktäristiska design, lampans möte mellan det västerländska och skandinaviska och det österländska och japanska samt tradition och modernitet. Lampans form hämtar inspiration från de traditionella japanska lyktorna och Norm Architects ville skapa en lampa som kastar ett lika behagligt ljus som lyktor gör.

Lampans lugna estetik blir nu ännu mer varm, lugn och behaglig – och samtidigt med en rå kant. Raw är mörkare i tyget och ger därför lampan en varmare omgivning när lampan är tänd. Hashira har dock samma form som vi känner och samma akustiska egenskaper som dämpar och lugnar ljud.

Se hela Hashira-serien i Raw-nyansen från Menu här