Grafisk design som fångar och definierar interiören

den 12 januari 2024
Grafisk design som fångar och definierar interiören
Om du letar efter en flexibel ljuskälla med en elegant design som skapar sammanhållning i ett rum, behöver du inte leta längre: den nya, eleganta pendellampan Lod från det danska belysningsföretaget ferm LIVING erbjuder effektiv belysning med hög funktionalitet och ett slående utseende som lämnar ett bestående intryck på alla närvarande. Den geniala designen är organiserad för att ge maximal flexibilitet i belysningen, och varje enskild komponent är noggrant genomtänkt med både praktiska och estetiska överväganden i åtanke.

Noga utvalda komponenter som optimerar funktion och form


Pendelns namn är väl valt: "Lodet" är själva lampskärmen, som sänker sig ner i rummet och sprider ett behagligt ljus till området under lampan. Både den övre och den nedre skärmen är placerade runt en vertikal mittstång som understryker det konsekventa designkonceptet. Den övre skärmen riktar ljuset från de tre ljuskällorna nedåt, medan den nedre skärmen förhindrar bländning och istället sprider ljuset åt alla håll i ett mjukt och behagligt sken.

Med sin smarta design som kopplar skärmen till en motvikt via kabeln kan lampans höjd justeras. Vid installationen har du dessutom extra frihet att placera lampan precis där du vill, eftersom designen även inkluderar ett extra takfäste som avgör var skärmen ska hänga. Skärmen, takfästet, motvikten, rosetten och kabeln är alla färgmatchade, vilket ger en vacker känsla av stil och sammanhang till den övergripande designen. Samtidigt skapar kopplingen mellan kabeln och de andra komponenterna en grafisk helhet i en relativt stor skala som snabbt fångar blicken när man kommer in i rummet.

Lod Pendant finns i en modern svart version och i en vacker kashmirfärgad version. Se dem båda här!