För in innovation och hållbarhet i belysningen med Flying Pendel från Made By Hand

den 10 april 2024
För in innovation och hållbarhet i belysningen med Flying Pendel från Made By Hand
Om du älskar kreativ och innovativ design som utstrålar personlighet och karaktär är den nya pendelserien Flying Pendel något för dig! De mjuka, organiska kurvorna som kännetecknar lampans formspråk och svävande utseende gör det lätt att se var lampan fått sitt namn ifrån. Med en 3D-stickad lampskärm tillverkad med minimalt materialspill och en konstruktion som gör att lampan kan demonteras och dess ingående material återvinnas, sticker Flying Pendel ut som en serie där hållbarhet beaktas i varje del av processen.

Ett konstverk av en sann designmästare

Serien designades 2023 av Boris Berlin, som har lämnat ett avgörande avtryck på dansk design med sin säkra hand och nyfikenhet, vilket gör honom till en av de mest innovativa danska inredningsarkitekterna i vår tid. År 1983 grundade han Boris Berlin Design, och 1987 startade han Komplot Design tillsammans med Poul Christiansen. Tillsammans formade de den skandinaviska designscenen under 20 år. År 2010 gick Boris Berlin samman med Aleksej Iskos i företaget Iskos-Berlin, och 2017 är han tillbaka som solist i Boris Berlin Design. Boris Berlin ser design som en länk i spänningsfältet mellan konst och teknik, producent och användare, mellan olika kulturer, tradition och innovation, rationalitet och intuition. Likt en lindansare som behöver en mycket spänd lina för att hålla balansen, är spänningen mellan dessa motsatta poler förutsättningen för framgångsrik design.

Denna känsliga balans återspeglas tydligt i Flying Pendel, där varje millimeter av den vackra designen är noggrant uppmätt och avstämd för att matcha resten. Lampan finns i tre olika storlekar, var och en i fyra vackra färger.

Se hela Flying Pendel-serien här!