Flos erbjuder vacker ny originaldesign från 2023: Bilboquet bordslampa i tre fantastiska färger

den 2 maj 2024
Flos erbjuder vacker ny originaldesign från 2023: Bilboquet bordslampa i tre fantastiska färger
Det italienska designföretaget har gjort det igen! I ett fruktbart samarbete med den fransk-kanadensiske designern Philippe Malouin har Flos skapat en vacker designlampa med ett fulländat koncept, ett genomtänkt utseende, en användningsorienterad interiör och en hållbar sammansättning som uppfyller alla kriterier för den perfekta moderna ljuskällan. Bilboquet drar blickarna till sig med sitt formorienterade utseende: den cylindriska basen och lamphuvudet, den magnetiska kulleden och den långa sladden i en matchande färg. Allt samverkar perfekt i en vacker konstruktion som också är en blinkning till det franska bollspelet bilboquet, som lampan är inspirerad av och har fått sitt namn ifrån. Kulleden kan vridas i alla riktningar, vilket gör att du kan justera lamphuvudet och därmed rikta ljuset med största precision. Detta är särskilt fördelaktigt eftersom lampan ger fokuserad, direkt belysning. Lampan är utrustad med ett GU10-uttag som sitter relativt nära ljusuttaget i slutet av det cylindriska lamphuvudet, vilket gör att ljuset kan lysa effektivt och riktat, vilket gör Bilboquet perfekt som arbets- eller läslampa. Alternativt kan du låta lamphuvudet peka mot väggen för en behaglig, indirekt accentbelysning.

Bordslampan har en vacker, enfärgad yta som framhäver dess designorienterade utseende. Den finns i tre olika färgvarianter, var och en med en noggrant utvald skärm som gör det enkelt att integrera den i din inredning.

Samtidigt har lampans design en sammansättning av återvunnet material: huvudet och basen är tillverkade av återvunnet polykarbonat, en biprodukt från papperstillverkning. Lampan är monterad helt utan lim, så alla dess enskilda delar kan demonteras i slutet av lampans livslängd och återanvändas i framtiden.

Du hittar alla vackra varianter av Bilboquet från Flos här!