FLOS STORIES: Everday Bilboquet

den 13 november 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin beskriver Bilboquet som en lampa för millennials och Gen Z: en flexibel belysningslösning som anpassar sig till den mångfacetterade inställning till hemmet som präglar dagens och morgondagens generationer.

"Bilboquet är en justerbar bordslampa som ser enkel ut men är full av personlighet och riktar ljuset lekfullt och precist i alla riktningar. Bilboquet är inspirerad av magnetiska kulleder och erbjuder rörlighet för ett brett spektrum av olika funktioner. Oavsett om den används som arbetsbelysning på ett skrivbord, för att ge ett mjukt sken mot en vägg eller för att belysa en bra bok, lyser den där den behövs", säger Philippe Malouin.

Harmoni i former, material och färgerMalouins designfilosofi kretsar kring att skapa en känslomässig koppling, betona formell klarhet och odla en distinkt visuell identitet. Han är en designer som konsekvent strävar efter enkelhet i produktion, montering och estetik, samtidigt som han prioriterar hållbarhet som ett grundläggande element i design.

Salvia, tomat och linneDen lekfulla aspekten av Bilboquet har haft ett stort inflytande på valet av den trefärgspalett som lampan är tillverkad i. Salvia, tomat och linne definierar inte bara lampans kropp, utan även kabeln och kontakten, vilket resulterar i en sammanhängande monokromatisk estetik.

Bilboquet är noggrant konstruerad för att kunna anpassas till ett brett spektrum av krav. Förutom den justerbara cylindern kan kabeln antingen förbli synlig eller döljas i ett särskilt hölje under basen. Den två meter långa kabeln gör det enkelt att flytta runt lampan i hemmet. Dessutom kan glödlampan bytas ut och uppgraderas med tiden, vilket garanterar en längre livslängd. Bilboquet är konstruerad för lång livslängd och dess huvudkomponenter kan demonteras helt, vilket gör det enkelt att reparera, byta ut eller kassera de enskilda delarna på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt. Både huvud och stomme är tillverkade av hållbart polykarbonat, en biprodukt från papperstillverkning, istället för petroleumbaserade material.