Dansk design i mästarklass: den vackra svamp-lampan från Hübsch i en ny färgglad miniutgåva

den 23 februari 2023
Dansk design i mästarklass: den vackra svamp-lampan från Hübsch i en ny färgglad miniutgåva
Det råder inget tvivel om att de nya Mini-utgåvorna från den vackra Mush-serien har varit helt rätt val av danska Hübsch, som är kända för sin vackra design, både inom belysning och annan interiör. Likt Hübsch’s övriga stil är lamporna i Mush-serien präglade av enkel, skandinavisk design med snygga, blanka ytor och enkla former som skapar stor uttrycksfullhet med små verktyg. Hittills har man kunnat beskåda bordslamporna Mush i fina nyanser från skinande nickel och mässing till svart modern nyans med en matt finish. De nya tillskotten till serien är en vacker uppvisning av klara färger som har valts ut noggrant för att fånga ögat men samtidigt vara lätta att passa in i både ljusa och neutrala färgkoncept.  

Lampan karaktäriseras genom ett mycket designorienterat utseende med få men betydande detaljer. Dess enkla form består endast av två delar; en konformad bas och en voluminös kupolformad skärm, som effektivt dirigerar ljuset nedåt, så att ett praktiskt och direkt nedåtriktat ljus skapas. Föreningen av de två simpla formerna och den vackert skinande monokroma ytan gör denna lilla lampa till ett konstverk i sig självt. För de konstintresserade ser lampan ut som en kubisk representation av en skogssvamp, där den organiska men förenklade designen blir en fin representation av svampen som koncept.  

Mini-bordslamporna fås i både en sandfärgad, en kastanjebrun samt en himmelsblå variant. Färgerna är vackra var för sig men kan också ingå i ett vackert samspel med en färg av varje. Därmed uppnår du också en fin sammanhållning i ditt ljuskoncept.  

Se alla de vackra Mush Mini Bordslampor precis här