Färg och skandinavisk design förenas i det nya svenska designvarumärket Swedish Ninja

den 8 juni 2024
Färg och skandinavisk design förenas i det nya svenska designvarumärket Swedish Ninja
Med sin evigt uppfinningsrika inställning till skandinavisk inredning och en uppenbar förkärlek för ljusa och slående färger som sällan ses i modern design har Swedish Ninja tagit plats på den skandinaviska designscenen. Historien började 2010, då svenska Maria Gustavsson fortfarande arbetade som frilansande designer av möbler och inredningsdetaljer åt andra företag. År 2016 började företaget marknadsföra sina egna produkter. Idag distribueras Swedish Ninja till resten av Europa, Australien och USA, samt till ett brett utbud av internationella online-återförsäljare.

Originalitet, äkthet och respekt för det lokala designhantverket är kärnan i all Swedish Ninjas design. Varumärket strävar också efter att minimera sitt koldioxidavtryck, vilket märks i användningen av kvalitetsmaterial för att förlänga livslängden på all design och i den lokala produktionen i Småland - ett område som är känt för sitt skickliga möbelsnickeri och för att ha varit hemvist för både Pippi Långstrump och Swedish Ninjas grundare Maria Gustavsson. Inspirerad av Astrid Lindgrens berömda barnboksfigur, som är en självständig och påhittig kvinna, grundade Maria Gustavsson sitt eget designföretag, som hon än idag är VD och ensam ägare till.

Swedish Ninja kännetecknas av en lyckad kombination av den enkelhet och stringens som kännetecknar skandinavisk design och Gustavssons färgglädje, som lyser igenom i varenda produkt som designas av Swedish Ninja. Alla deras kreationer finns dessutom i ett brett utbud av färger, så du behöver inte kompromissa med din favoritfärgskala när du beställer en produkt från det svenska designföretaget.

Swedish Ninja står redan bakom ett stort antal vackra lampkollektioner, som du kan hitta direkt här.

Det svenska designvarumärket säljer även inredningsdetaljer bestående av vackra och praktiska inredningsdetaljer. Se dem alla här.