Multifunktionalitet och estetik i belysningskonceptet - se den nya belysningsserien Isol från Astep

den 20 maj 2024
Multifunktionalitet och estetik i belysningskonceptet - se den nya belysningsserien Isol från Astep
Funktionalitet är den viktigaste fokuspunkten i belysningsserien Isol från det italienska designmärket Astep. Kollektionen, som består av pendlar och golvlampor i flera olika storlekar, presenterar sig i en sammanhängande design med ett konsekvent koncept. Alla lampor i kollektionen har samma holistiska design och samma vackra gräddvita textilskärm som utstrålar klassisk elegans med en modern touch.

Hjärnan bakom den här vackra serien är den danska designern David Thulstrup, som lanserade Isol-pendellampan 2021 och senare utökade serien med Isol-golvlampan 2023. Kännetecknande för båda modellerna är de ljudabsorberande skärmarna, som har testats noggrant för att minimera ekon och efterklang i rummet. Denna egenskap gör Isol-lamporna perfekta för rumsbelysning på kontor eller andra områden med många fotgängare där det krävs effektiv kontroll av ljudnivåerna. Större rum kräver bättre ljudabsorption. Därför är Isol Pendant utformad för att kunna utökas i höjdled för effektivare bullerdämpning. Alternativt kan du hänga flera pendlar i kluster för att förbättra deras ljudabsorberande egenskaper.

Isols textilskärm omsluter ljuskällan på alla sidor, vilket resulterar i ett mjukt och bländfritt ljus som sprids jämnt på alla sidor. Detta gör lamporna perfekta som ambient- och bakgrundsbelysning i större rum. Golvlamporna har också en dimmerfunktion inbyggd i fotomkopplaren, så att du kan justera ljusstyrkan så att den passar vid varje given tidpunkt och för varje givet ändamål.

Varje version av lampan finns i två färgvarianter med svart och beige ram. De har alla samma krämvita textilskärm, vilket gör dem lätta att kombinera. Du kan hitta hela den vackra Isol-serien från Astep här.