Kartell introducerar TEA bordslampor - ett hållbart mästerverk av Ferruccio Laviani

den 20 mars 2024
Kartell introducerar TEA bordslampor - ett hållbart mästerverk av Ferruccio Laviani
Det banbrytande italienska designhuset Kartell, känt för sina innovativa och estetiskt tilltalande produkter, har nu lanserat en serie estetiska och miljövänliga TEA bordslampor, en sublim skapelse av den välkände designern Ferruccio Laviani, som har haft ett långt och framgångsrikt samarbete.

I 20 år har Kartell varit mitt andra hem. Vad mer finns det att säga?
                -        Ferruccio Laviani

TEA bordslamporna utstrålar en sublim enkelhet där formen nästan får en abstrakt karaktär, som påminner om två händer som omfamnar en ljuskälla och skapar en chiaroscuro-effekt med de vackra skuggor som den avger.

Den mest anmärkningsvärda egenskapen hos TEA bordslampa är det innovativa valet av en oregelbunden, porös finish som ger den en naturlig känsla. Lampan finns i en rad estetiska basfärger som vit, antracit, terrakotta och gråbrun, vilket tydligt visar att extraordinära föremål av hög kvalitet och stor poesi enkelt kan skapas av återvunna material.

En av de mest banbrytande aspekterna av bordslampan TEA är användningen av ett nytt, miljövänligt återvunnet material: termoplastisk technopolymer. Detta material tillverkas av rent skrotmaterial från en rad olika sektorer, såsom möbler, bilar, elektriska apparater och förpackningar, som inte har förorenats av andra material. Materialet håller högsta estetiska kvalitet och strukturella krav, och erbjuder därmed obegränsade möjligheter att återvinna oanvänt avfallsmaterial och ge det nytt liv. Du gör därför också ett miljömedvetet val när du köper en TEA bordslampa, som lyckas kombinera funktionalitet, estetik och kvalitet, vilket ger dig en praktisk ljuskälla såväl som ett dekorativt inredningselement.

TEA bordslampa representerar inte bara en fusion av estetik och funktionalitet, utan också ett banbrytande steg mot hållbar design. Med sin unika design och hållbara material visar TEA-bordslampan vägen för framtidens design, där skönhet och omsorg om miljön går hand i hand.

Se alla TEA bordslampor från Kartell här