Ljus och trivsel från det mörka norr - Pilke Signature 64 Golvlampa

den 11 april 2024
Ljus och trivsel från det mörka norr - Pilke Signature 64 Golvlampa
Det är ett stort nöje att presentera Pilke Signature 64 Floor Lamp som ännu ett fantastiskt tillskott till den finska lamptillverkaren Pilkes största genidrag hittills, belysningskollektionen Pilke Signature.

Speciellt golvlampan, som finns i tre vackra färger, är en speciell del av den ikoniska Pilke Signature-serien. Namnet "64" är en referens till lampans mått, som är 64 centimeter i längd, bredd och höjd, vilket indikerar en väl genomtänkt design. Precis som alla skärmar i serien monteras den utan lim eller skruvar, och idén har förts vidare till Pilke Signature 64 Floor Lamp, som monteras utan bas eller stolpe. På så sätt behåller designen sin perfektion och inget kan läggas till eller tas bort. Skärmen kan också justeras på flera sätt, med möjlighet att höja upp den till en symmetrisk profil eller luta den i en vinkel för att bli asymmetrisk, beroende på vilken look som tilltalar dig mest.

Se fler vackra varianter av Pilke Signature 64 Golvlampa och resten av Pilke Signature-serien här.

När den finske designern Tuuka Halonen skapade Pilke Signature-serien var det en hyllning till de starka traditionerna av träbearbetning i hans hemland. Den distinkta finska känslan återspeglas i varje detalj i den vackra designen, från den eleganta plywood som används som material för lampan till det intrikata geometriska flätmönstret som påminner om den uppmärksamhet på detaljer och förfining som genomsyrar den samiska kulturen. Eftersom Finland också är känt för sina mörka vintrar är det ingen överraskning att finländarna har blivit mästare på att skapa effektiv och mysig belysning som sprider hopp och glädje under de mörka månaderna när solen knappt visar sig. Naturligtvis är alla Pilke Signatur-lampor handgjorda i Finland.