Ragna: golvlampan som gör allt

den 17 februari 2024
Ragna: golvlampan som gör allt
Vardagen består av många situationer med många olika behov som måste tillgodoses vid olika tidpunkter. Därför är det viktigt att de saker vi har tillgängliga i våra hem kan hjälpa oss med våra olika uppgifter. De nya tillskotten till den befintliga golvlampserien Ragna från Lindby är ett utmärkt exempel på funktionell design som är särskilt utformad för att uppfylla alla de behov som uppstår under dagen. Samtidigt kan lampan visa upp ett vackert yttre med en elegant estetik och en behaglig ljuseffekt, så att du har ett vackert designobjekt som förskönar din interiör både tänd och släckt.

Golvlampans graciösa form påminner om en blomma i blom. Lampan har en solid bas och en matchande ram, som finns i svart och nickelfinish. Den övre delen av ensemblen pryds av en uppochnedvänd glasskärm med ett naturtroget alabasterutseende och vacker marmorering på ytan. Detta är dock inte den enda ljuskällan: som en speciell funktion har Ragna också en extra skärm i matchande design monterad i mitten av ramen.

Den övre skärmen är riktad uppåt och avger därför ett vackert och diffust uppljus som skapar en harmonisk bakgrundsbelysning och kompletterar den allmänna rumsbelysningen på ett framgångsrikt sätt. Det så kallade uplight-ljuset är populärt eftersom ljuset verkar mycket mjukare än ett downlight-ljus och sprids längre in i rummet. Den nedre skärmen är monterad på ramen och kan användas som läslampa, eftersom den är utrustad med två flexleder så att du kan justera skärmens position och därmed ändra ljusets riktning, för detta ändamål är lampan utrustad med en liten stång för finjustering.

Båda ljuskällorna är utrustade med energieffektivt LED-ljus och kan manövreras separat via sina egna strömbrytare. Strömbrytarna har också en dimningsfunktion som möjliggör steglös justering av ljusstyrkan. Du hittar hela den vackra och funktionella belysningskollektionen just här.