Rena linjer och ljusa färger i en underbar kombination: se Cellu-serien från Normann Copenhagen här!

den 28 mars 2024
Rena linjer och ljusa färger i en underbar kombination: se Cellu-serien från Normann Copenhagen här!
Cellu-lampserien är en modern tolkning av den klassiska lampskärmen av vikt papper. Designen är anpassad till dagens estetik med en skärm i polypropylen för ökad hållbarhet, som vilar på en pulverlackerad aluminiumpelare och en pulverlackerad stålbas, båda utformade med ett distinkt, robust utseende.

Hjärnan bakom den vackra kollektionen är den unge danske designern Simon Legald, som sommaren 2012 tog examen från designskolan vid Kungliga danska konstakademin. Hans arbete består av både små och stora produkter, ofta skapade i skärningspunkten mellan hantverk och industri. I sin design använder Simon Legald tekniker som är nödvändiga för designen och som är en del av uttrycket genom att visuellt framhäva dem snarare än att dölja dem. Under Legalds fleråriga samarbete med Normann Copenhagen har många av hans innovativa idéer och designkoncept förverkligats i vackra kreationer. Du hittar hela utbudet av Simon Legalds design här.

Cellu-serien kännetecknas särskilt av den lyckade kombinationen av klassiska och moderna designelement. Skärmen visar designens tydliga referenser till de ikoniska veckade lampskärmarna. Ett element som har bevarats, samtidigt som designen som helhet har fått en modern och uppdaterad estetik som passar moderna interiörer. Designen kännetecknas särskilt av sina slående proportioner och klassiska referenser. Basen har ett mycket distinkt, förstorat uttryck som ytterligare betonas av pulverlackeringens iögonfallande och lekfulla färgkombinationer. Cellu är således en självklar förening av gammalt och nytt, vackert kombinerat i en design som hämtar referenser från både klassiskt hantverk och nya, moderna designprinciper.

Cellu-serien består av både bords- och golvlampor i flera vackra färgkombinationer. Du hittar dem alla här.