Nya tillskott till lampkollektionerna Tolomeo och Ilio från Artemide i exklusiva specialutgåvor

den 29 januari 2024
Nya tillskott till lampkollektionerna Tolomeo och Ilio från Artemide i exklusiva specialutgåvor
2023 var året då flera vackra specialdesigner från det italienska designermärket Artemide såg dagens ljus. Detta inkluderar både en julutgåva av den ikoniska arkitektlampserien Tolomeo, som har varit i produktion sedan lampan designades 1987, och en exklusiv Limited Edition-utgåva av golvlampserien Ilio för att fira seriens 10-årsjubileum. Båda utgåvorna har samma rigorösa design som kännetecknar resten av serien och har samma utmärkta kvalitet beroende på deras funktioner.

Specialutgåvan Tolomeo har en vacker kopparfinish på ytan och kommer i ett mindre format som är ungefär hälften så stort som den ursprungliga bordslampan. Det gör den till en vacker designlampa som även passar mindre skrivbord och ytor med begränsat utrymme. Lampan ingår i den prisbelönta arkitektoniska lampserien Tolomeo som designats av Giancarlo Fassina och Michele de Lucchi för Artemide. Sedan lanseringen 1987 har Tolomeo vunnit många priser, bland annat Compasso d'Oro Award 1989 och Observeur du Design Paris 2001, och har prytt otaliga skrivbord runt om i världen. Du kan läsa mer om den vackra serien och dess historia här.

Ilio-serien, designad av Artemides grundare Ernesto Gismondi, är känd för sin extremt detaljerade design, rena geometri och minimalistiska uttryck. Alla dessa egenskaper som kännetecknar Ilio-serien och ger den dess höga igenkänningsvärde har bevarats i jubileumsutgåvan, men med en fascinerande ytfinish. Beläggningen har applicerats med en speciell PVD-teknik, som har gjort det möjligt att skapa en oändligt graderad övergång från gyllene längst ner till silvergrå längst upp. Jubileumsutgåvan av Ilio har endast tillverkats i 2000 exemplar. Varje exemplar är märkt med ett serienummer och Ernesto Gismondis signatur. Du hittar jubileumsutgåvan tillsammans med resten av belysningskollektionen just här.