Obegränsad glädje med Portofino bordslampa i bärbar design

den 15 februari 2024
Obegränsad glädje med Portofino bordslampa i bärbar design
I en vacker förening av form och funktionalitet, praktiska egenskaper och en fantastisk exteriör, har designern Valerio Sommella skapat bordslampserien Portofino för den italienska lamptillverkaren Nemo Lighting. Sommella är född i Milano och har en examen i design från Politecnico di Milano. Sedan början av sin karriär och särskilt efter att ha grundat sin egen designstudio 2009 har Sommella byggt upp en imponerande portfölj av vacker och unik design. Sommella ser varje projekt som en möjlighet att uttrycka idéer genom designkoncept och strävar efter att sammanföra form, material och teknik i en högre enhet. Du kan hitta mer av Valerio Sommellas vackra design just här.

Sommellas grundläggande principer återspeglas tydligt i designen av Portofino bordslampa, som med sin geniala kombination av geometriska former, höga, smala statur och harmoniska samspel mellan lätthet och tyngd, är ett konstverk i sig själv. Stommen och skärmen är tillverkade av aluminium med en vacker ytlackering som finns i flera olika nyanser, medan basen är tillverkad av marmor i en matchande färg. Ljuskällan består av en inbyggd LED-modul som är monterad på undersidan av skärmen och skickar ljuset nedåt i en vacker downlight som skapar vacker belysning samtidigt som den framhäver lampans vackra design. Ljuset manövreras via en knapp längst ned på stommen. Knappen har också en inbyggd dimmerfunktion, så att du kan justera ljusstyrkan i tre nivåer. Detta ger en belysning på 100%, 70% respektive 35% av den totala ljusstyrkan.

Lampan är trådlöst utformad så att du kan njuta av dess ljus var du än befinner dig. Den inbyggda LED-ljuskällan laddas via den medföljande kabeln som ansluts till lampans USB-port. Efter 4,5 timmar är lampan fulladdad och kan lysa i upp till 15 timmar.

Se Portofino bordslampa i alla versioner här.