Mini-versionen finns nu tillgänglig som ytterligare ett fantastiskt tillskott till Werner Pantons estetiska globserie.

den 5 januari 2024
Mini-versionen finns nu tillgänglig som ytterligare ett fantastiskt tillskott till Werner Pantons estetiska globserie.
Globen har varit en av de viktigaste utvecklingarna inom dansk design sedan starten och utvecklingen 1969. När Panton designade Globen var hans mål att skapa en attraktiv och enhetlig armatur för ett rum, oavsett om den placerades enskilt eller i grupp. Resultatet är en mycket mångsidig armatur med ett tydligt och detaljerat formspråk, en enkel design och en omsorgsfull finish som passar i många olika miljöer.

Med en diameter på 28 cm är VP Globe 28 Alu den minsta armaturen i Globe-serien. Pendellampan är en vacker fristående pjäs, men kan enkelt kombineras med andra Globe-lampor i olika design, storlek, färg och material. Resultatet blir en intressant juxtaposition av olika storlekar och matchande design.

Namnet på denna dekorativa taklampa är baserat på den karakteristiska formen hos Globe-lampan, som i denna version är tillverkad av kristallklar akryl, med fem inre reflektorer upphängda i tre stålkedjor. Färgpaletten av transparent och polerad aluminium kompletteras av vackra, synliga röda och blå toner. När lampan tänds studsar ljuset mot aluminiumreflektorerna och skapar ett indirekt ljus som är mjukt diffust och inte bländar rummet.

Du hittar VP Globe 28 Alu pendellampa och alla andra vackra lösningar från Globe-serien av Verner Panton här.