Golvlampan Metre från Pholc är en harmonisk kombination av ljus och arkitektur.

den 3 januari 2024
Golvlampan Metre från Pholc är en harmonisk kombination av ljus och arkitektur.
Det skandinaviska samarbetet mellan det svenska företaget Pholc och den danska designduon Maria Bruun och Anni Dorti Vester är ett perfekt exempel på skandinavisk minimalistisk design, och resultatet är en monumental ljuskälla som fångar blicken och passar perfekt in i inredningen: Meter. Namnet kommer från den imponerande höjden på en meter, men den finns också i en mindre version som är en halv meter högre. Det enkla och raka namnet på serien återspeglar den uppfinningsrikedom och disciplin som ligger bakom designen. Bruun och Wester har i Meter ställt design mot arkitektur och konst, med fokus på abstraktion, och resultatet är en minimalistisk och extremt enkel design där varje detalj utstrålar karaktär.

Meters form påminner om en antik grekisk pelare. Dess stora diameter och imponerande höjd, liksom den vita färgen och de vackra kanterna som löper längs hela lampan, kompletterar den arkitektoniska designen och gör den till ett estetiskt komplement, särskilt lämpligt för stora utrymmen där enkelhet och neutrala toner önskas.

När armaturen tänds visar den upp en sofistikerad design som lyser upp hela strukturen med ett mjukt, stämningsfullt ljus. Eftersom skärmen helt täcker ljuskällan kommer ljuset in i rummet endast indirekt genom det mjukt vita tyget, vilket ger en mjuk och jämn ljusfördelning. Med den integrerade ljusstyrkeregleringen kan ljusintensiteten också justeras för att säkerställa rätt belysning var som helst och när som helst.

Meter golvlampa i båda storlekarna hittar du här.