Den ikoniska lampan kommer nu i färg med de vackra nya tillskotten till Wire-serien av Verner Panton.

den 13 december 2023
Den ikoniska lampan kommer nu i färg med de vackra nya tillskotten till Wire-serien av Verner Panton.
Sedan Wire-serien skapades 1971 har den vackra lampserien stått som ett lysande exempel på dansk design. Serien skapades av den danska designikonen och nationalklenoden Verner Panton, som är känd för sin geniala design med rena linjer och mjuka streck. Panton är specialiserad på att använda plast som medium för att skapa livfulla och dynamiska former, ofta i slående färger som är karakteristiska för den distinkta 60-talsstilen.

Nu kommer golv- och bordslamporna i Wire-serien i en iögonfallande färgskala som på ett vackert sätt förstärker den redan vackra designen.

Oriktighet och enkelhet i perfekt harmoni

Den sömlösa kombinationen av enkelhet och komplexitet, nonchalans och djup är just det som ger Wire dess speciella igenkänningsvärde. Basen består av en förkromad trådram, som har gett serien dess namn, och en färgad plastskärm med en mjuk och obruten kurva som täcker ljuskällan. Tillsammans skapar detta ett dekorativt uttryck där de lätta och industriella elementen och de mättade och neutrala färgtonerna balanserar varandra. Golv- och bordslamporna fungerar därför bra både var för sig och i kombination med varandra.

Genomtänkt design som säkerställer en ljuseffekt av matchande kvalitet

Eftersom glödlampan döljs av lampskärmen är du alltid garanterad bländfritt ljus. Sockeln är omgiven av en metallreflektor med samma kromade yta som sockeln, så att ljuset riktas uppåt och ut genom plastskärmen för vacker indirekt belysning. De färgade skärmarna i serien framhäver färgen och ger lampan en slående karaktär när den är tänd. Den indirekta typen av ljus är idealisk som bakgrundsbelysning för att komplettera den övriga belysningen i rummet.

Se hela Wire-serien från Verner Panton här.