De ikoniska Coolicon-pendellamporna återlanseras i nya vackra modeller

den 20 november 2023
De ikoniska Coolicon-pendellamporna återlanseras i nya vackra modeller
Den slående design och råa industriella look som kännetecknar pendellamporna från Coolicon, en väletablerad brittisk lamptillverkare, kan spåras tillbaka till 1933, då företaget patenterade sin nya lampa, som var utformad för att ge effektiv belysning utan risk för överhettning. Den tidens glödlampor genererade stora mängder värme och utgjorde därför en säkerhetsrisk, vilket Coolicon-lamporna kunde övervinna tack vare sin geniala design med en displayram längst upp på skärmen som gjorde att värmen kunde läcka ut. De ineffektiva glödlamporna har sedan dess ersatts av mer energieffektiva alternativ, men den ikoniska Coolicon-designen lever vidare.

Idag är hängena tillverkade av massivt stål, medan den brända emaljen också appliceras för hand. Samtidigt säkerställer de element som ger designen dess distinkta karaktär också praktisk belysning. Skärmens breda ljusflöde ger en stor nedåtriktad belysning, perfekt över ett matbord eller hemarbetsplatsen. Men eftersom glödlampans topp är synlig sprids ett vackert sekundärt ljus i 360 graders vinkel, vilket ger ett kompletterande bakgrundsljus och skapar ett mer harmoniskt och balanserat ljusmönster. Eftersom ljuskällan är synlig kan du välja en dekorativ glödlampa som passar din personliga stil eller en retrofitlampa som framhäver den ikoniska Coolicon-designen.

Återutgivningen av den klassiska industrilampan behåller alla de väsentliga element som kännetecknar den eleganta designen som gör lamporna så igenkännliga. Sockeln presenteras dock i en ny elegant mässingsdesign som berikar den vackra designen med en sofistikerad touch.  

Pendeln finns i ett brett utbud av färger och är naturligtvis också tillgänglig med sin signaturdesign: en karta över Londons tunnelbana. Se alla Coolicons pendlar här.