En tidlös klassiker vid första anblicken

den 27 februari 2023
En tidlös klassiker vid första anblicken
Det är goda nyheter till alla designälskare med förkärlek för skandinavisk stil och enkla men eleganta design: i en praktuppvisning av svävande former och en perfekt balans mellan lätta och runga element presenterar Horisont-serien sig från svenska Belid i en vacker design för alla kännare av klassiska siluetter och tidlösa tillskott till heminredningen.  

Hjärnna bakom den vackra belysningsserien är den svenska designern Joakim Fihn, som har jobbat ihop med Belid sedan 2008. Under denna tid har Fihn skapat ett flertal lampor som alla utstrålar samma graciösa elegans och nordiska drag. Fihn har en förkärlek för enkla linjer och små men noga utvalda detaljer, som alla bidrar till den sammanhängande helhetsbilden i hans kreationer. Fihns och Belids svenska rötter syns tydligt i Horisont-lamporna enkla och minimalistiska stil, som är tydliga kännetecken för den skandinaviska inredningen.  

Välkänd design i en ny exklusiv färg


Alla lamporna från Horisont-serien som innefattar både tak-, golv- och bordslampor kännetecknas av deras iögonfallande skärm, som fram tills nu funnits i en vacker metallisk champagnefärg med en matt finish. Nu kan vi presenterna den välkända lampan i en ny utgåva med en skinnande skogsgrön yta. Den champagnefärgade modellen är fin om man önskar en lampa som smälter in i omgivningen och är enkel att integrera i rummet, medan den skogsgröna varianten bidrar med färg och kan fungera som en vacker kontrast till ett mer neutralt färgschema i inredningen.  

Den gröna varianten av Horisont-lamporna säljs enbart av Lampemesteren. Söker du ett exklusivt objekt till din inredning är de skogsgröna Horisont-lamporna från Belid ett absolut måste.  

Se hela den vackre serien med Horisont-lamporna här