Vacker kvalitetsdesign, som gör vardagen enklare och vackrare  

den 9 mars 2023
Vacker kvalitetsdesign, som gör vardagen enklare och vackrare
I en ny och tilltalande miniserie av heminredning har det danska designföretaget Skagerak by Fritz Hansen överträffat sig själv i funktionalitet och välsvarvat designhantverk. Alla artiklar i Norr-serien, som är designad av Ditte Buus Nielsen, osar av samma kvalitetsmedvetna stilrenhet och elegans. Serien omfattar en hushållspappershållare och två olika typer av brickor, alla i en solid och hållbar design i ekträ. Den ena brickan samt hushållspappershållaren är försedd med breda läderremmar, så den kan lyftas upp enkelt. Den andra brickan har ett brett handtag i en snygg mässingsfinish. Handtaget gör det enkelt att ta med sig brickan vilket är en fördel då brickans sidor är rätt höga, det gör att brickan också kan användas som en korg.  

Något för alla smaker


Alla artiklar i Norr-serien kan fås i samma två sköna färgvarianter. Den ena ör en frisk, ljus variant där ekträet har behållit sin naturliga skuggning medan den andra är svartmålad, där man fortfarande kan ana träets naturliga mönster. Den ljusa varianten passar perfekt till alla som älskar en naturlig look medan den mörka varianten passa perfekt till dem som föredra en mer modern och exklusiv look.  

Ett rent nöje varje dag


Skönhet i vardagen är ofta en förbisedd prioritet, som Skagerak by Fritz Handen önskar att göra mer tillgänglig i flera hem. Precis som att städning är en nödvändighet för att vara nöjd och avslappnad med sin omgivning, är det också av betydelse att man kan omge sig med vackra saker hemma i sin vardag, så att varje dag blir en upplevelse. I ritningarna till Norr-serien har designern därför tänkt på både estetik och användbarhet i alla överväganden, så att resultatet blir en helt speciell förening av elegant design och praktiska överväganden.  

Se hela Norr-serien här