Populär svamplampa från New Works kommer nu som bärbar modell.

den 5 januari 2023
Populär svamplampa från New Works kommer nu som bärbar modell.
Den omtyckta Karl Johan-lampan, som ursprungligen kom som bordslampa, senare som vägglampa och taklampa, återutges nu i en helt ny portabel variant. Den lilla modellen, som använder naturliga former för att skapa sin design, blev snabbt populär som en organisk insats i alla typer av inredning och nu blir det äntligen möjligt att ta med lampan på äventyr.  

Modellen är uppkallad efter och baserad på formen på den eftertraktade ätbara Karl-Johan svampen och formgavs ursprungligen av Signe Hytte. Hon står också bakom New Karl-Johan Portable och hon kan därför lägga till ytterligare ett slag av designgeni till sin stora portfölj, som förutom New Works rymmer designflaggskepp som &tradition, Norm Architects, Mazo och CACHÉ.  

Den diskreta formen med det mjuka formspråket har förstärkts och den vatten- och dammtäta lampan är nu mer än tillräckligt stark för att även klara det värsta vädret som uterummet kan präglas av. Du kan därför tryggt ta med den på ett äventyr. Karl-Johan Portable har ett IP-värde på 65 och en slagtålighet på IK10.

Batteriet som gör lampan portabel räcker i upp till 22 timmar när lampan är fulladdad och ljuset har lägst ljusstyrka. När Karl-Johan är urladdad, så laddas den snabbt på 3 timmar. Lampan tänds genom att vrida lamphuvudet och om du vill ändra ljusstyrkan görs det enkelt med trestegsdimmern som styrs med en enkel knapptryckning under lampan. Dimmerfunktionen har minne och lampan kan därför komma ihåg hur den lös förra gången när man slår på den igen.  

Karl-Johan Portable finns i fyra spännande färger; kallsvart, ljusgrå, ockragul och jordröd; och därför finns det definitivt en modell som passar i ditt hem. Lamporna är gjorda av en kombination av PE- och ABS-plast, och lampans huvud imiterar opaliserat glas, så att du aldrig blir bländad när du använder Karl-Johan. Den inbyggda ljuskällan är en 0,75W LED-lampa som lyser med en ljustemperatur på 2700 kelvin och en lumen på 160 lm.  

Se Karl-Johan Portable här!