Vardagen frusen i resin  - Se Seletti's Daily Glow här!

den 26 januari 2022
Vardagen frusen i resin  - Se Seletti's Daily Glow här!
När Seletti presenterar något nytt är det oftast med en stor glimten i ögat och mycket humor. Det italienska företaget, som alltid tycks se världen från en skev och annorlunda vinkel än vi andra, står bakom ett stort antal underbart galna lampor – lampor som innehåller popkonst, attityd, humor och originalitet, och som ofta ignorerar och bryt med designtradition och allt som är typiskt ... och den nya Daily Glow-serien är inget undantag!

Serien hyllar vardagsföremål, fryser dem i tid och förvandlar dem till dysfunktionella skulpturer i epoxiharts, innan designern lägger till en ljuskälla och därigenom omdefinierar vad föremålet kan göra. I serien ingår en tandkrämstub, en tvålautomat, en burk tomater, en mjölkkartong och som vi har lyft fram här: en burk sardiner.

Bakom Daily Glow står designern Alessandro Zambelli, som har vunnit både European Consumers Choice Award och New York International Gift Fair Award. Han har designat ett hav av roliga och innovativa produkter för både Seletti och en rad andra företag och säger att han med Daily Glow vill visa upp vardagsmys genom de föremål som befolkar vardagen.

Daily Glow Sardina är en lampa gömd som en burk nyöppnade konserverade sardiner du kan ta med dig. Lampan är en to-go-lampa som du kan ladda med din universella USB-laddare, och som kan vridas upp och ner i ljusstyrka. Om Sardina ska tändas max håller den i 20 timmar – men kan man leva med den låga inställningen kan sardinen hålla i hela 120 timmar.

Ta med den i väskan för kvällarna när solen smyger sig ner under horisonten innan myset är över – eller låt det stanna kvar som en humoristisk och stämningsfull kick i din inredning. Det trådlösa tillvägagångssättet gör det enkelt att placera lampan i inredningen, även där det inte finns någon kontakt.

Hela Daily Glow-serien är, liksom sardinerna, skapad med en humoristisk glimten i ögat, och kan lösa olika uppgifter i inredningen. Om du inte letar efter en to-go-lampa som sådan kan vi rekommendera till exempel Daily Glow Milk som är en mjölkkartong som ljuset hälls ut ur öppningen - eller kanske tandkrämstuben Daily Glow Toothpaste, som följer samma koncept.

Du kan se hela vårt Seletti Daily Glow-sortiment här!