Funktionalitet från topp till tå - Se Porta bordslampa från Normann Copenhagen här!

den 14 februari 2022
Funktionalitet från topp till tå - Se Porta bordslampa från Normann Copenhagen här!
"Att utmana konventionella tankemönster och göra det vanliga extraordinärt genom bra design."

Så beskriver Normann Copenhagen sitt huvuduppdrag, som har skött företagets fartyg sedan 1999 – och med bara det extraordinära i det vanliga har de två grundarna Jan Andersen och Poul Madsen lyckats nå över 80 länder världen över med sina produkter.

Även om företaget 2019 kunde fira sitt 20-årsjubileum är de långt ifrån dränerade på kreativt bränsle, och deras senaste lampa bevisar just detta med två streck under facit. Därför är vi stolta över att presentera den innovativa bordslampan Porta i vår webbshop.

Normann Copenhagen Porta portabla bordslampa är funktionell och innovativ belysning. Formen formas av funktionen, ändå är lampan enormt vacker – och sammanhållningen i lampans egenskaper och design skapar ett formidabelt uttryck i en kombination av nordisk elegans och det industriellt rigorösa förhållningssättet till design.

Allt har varit tänkt på Porta. Den avlånga skärmen har sin karaktäristiska form, så lampan kan stå i bokhyllor och fönsterbrädor, där utrymmet är trångt – och de transportabla egenskaperna gör att du inte behöver tänka på kablage och ledningar i rummets trånga hörn.

Porta är, som namnet antyder, en bärbar lampa – och det är denna funktion som ligger högst upp på listan över de många funktioner som gör lampan smart. Skulle molntäcket breda ut sig och skulle kvällssolen locka in dig i ett hörn av trädgården behöver du inte frukta mörkret – och med kraftfulla batterier som säkerställer belysning i 8 timmar med full effekt kan du ta ut Porta hela natten.

Lampan kan ställas in på tre nivåer; 100 %, 70 % och 40 %. I de två sparinställningarna håller Porta spänningen i 24 respektive 90 timmar – och skulle ljuset börja dimmas kan du enkelt ladda med den medföljande meterlånga USB-kabeln.

Bakom den eleganta designen står danske Simon Legald, som har skapat en rad danska designer.

"Ärligheten i en design gör den begriplig, och hjälper till att beskriva produktens funktionalitet", skriver han på Normann Copenhagens hemsida – och om man tar en titt på Porta så blir det tydligt vad han menar. Lampans många funktioner tar förarsätet, och designen skapas runt dem; från den vita akryldiffusionen till lampans halkfria silikonbindning.

Se Porta Portable i tre vackra nyanser här!